Ecaterina Andronescu: Am putea întoarce clasa pregătitoare la grădiniţă

 

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că sunt probleme cu amenajarea claselor pregătitoare, iar după primul semestru întreg proiectul va fi evaluat și s-ar putea lua în considerare întoarcerea clasei zero la grădiniţă.

 

Anul şcolar a început cu preocupările noastre pentru clasa pregătitoare. În urmă cu două-trei luni nu exista absolut nimic, nici bani, nici lucrările demarate pentru ca anul şcolar să poată să înceapă. De aceea eforturile au fost extraordinare şi din partea Guvernului, care a asigurat resursele, şi a celor care trebuia să pregătească această clasa pregătitoare. Niciun inspector nu a fost în concediu, a fost primul mesaj pe care l-am transmis. La fel şi directorii de şcoală. Acum sunt bucuroasă să anunţ ca clasa pregătitoare începe în condiţii normale, toate cadrele sunt calificate, sunt titulare, dar şi cei care suplinesc sunt cadre didactice calificate”, a declarat Ecaterina Andronescu.

 

Pentru că lipsesc spațiile pentru clasele pregătitoare, în unele școli au fost desfiinţate laboratoare de chimie sau fizică sau au fost divizate săli de sport.

 

Am întâmpinat foarte multe dificultăţi şi s-au produs foarte multe perturbaţii, în sensul că există săli de sport care s-au divizat sau săli care şi-au schimbat obiectul de activitate întrucât trebuia să încapă aceste clase pregătitoare. Sunt laboratoare de chimie, de fizică din şcoli gimnaziale care au fost desfiinţate ca să facă loc claselor pregătitoare. Ne-a părut nespus de rău, pentru că cei care au decis ca această clasă să meargă la şcoală şi să nu rămână în grădiniţă cred că au greşit şi s-au produs o serie de perturbaţii”, a mai spus ministrul Educaţiei, conform Mediafax.

 

După primul semestru vom face o evaluare şi ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniţă. Ea să rămână în învăţământul obligatoriu pentru că este normal ca, înainte de şcoală, copilul să intre într-o formă de pregătire, dar, sigur, trebuie să înlăturăm aceste aspecte despre care am vorbit şi să redăm spaţiile destinaţiilor pentru care ele au fost făcute”, a mai spus Andronescu.

 

Ministerul Educației a investit pentru mobilierul necesar clasei pregătitoare suma de 26 de milioane de lei.

Comentarii Facebook