Luni 27 Martie

E oficial! Consiliul Județean schimbă integral gazonul de pe Cluj Arena: „Va avea caracteristici similare cu cel al CFR-ului”


Consiliul Judeţean Cluj va schimba în totalitate gazonul de pe Cluj Arena, până la cota -40 cm. Din punct de vedere tehnic, acesta va avea o densitate minimă de 98% şi va fi amplasat pe un substrat totalmente din nisip. Cu această ocazie va fi înlocuit şi sistemul de încălzire a gazonului, cu unul nou, performant. Lucrările vor fi făcute din bani publici, iar costul efectiv al gazonului ajunge la 150.000 euro.

Înlocuirea gazonului se va realiza în perioada martie-aprilie 2023

Înlocuirea gazonului este prevăzută a se realiza în perioada martie-aprilie 2023, când condiţiile atmosferice permit desfăşurarea unor astfel de lucrări. De asemenea, pentru a afecta cât mai puţin programul echipei de fotbal Universitatea Cluj, Consiliul Judeţean intenţionează ca lucrările să se suprapună cu pauza competiţională de două săptămâni din Liga 1.

După 11 ani de folosire intensă, în care terenul de pe Cluj Arena a găzduit cu succes sute de competiţii sportive şi alte evenimente, vom avea un gazon absolut nou, de calitate superioară, în pregătirea Campionatului European de Fotbal pentru Tineret din iunie 2023. Viitoarea suprafaţă de joc va avea caracteristici similare cu cea montată pe stadionul CFR-ului", anunță Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Lucrările efective de înlocuire a gazonului vor dura maxim 30 de zile. În ceea ce priveşte criteriile de atribuire a contractului, acestea se referă la preţul cel mai scăzut, cu o pondere de 80%, şi timpul de realizare a lucrărilor - 20%.

Amintim faptul că actualul gazon nu a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea stadionului Cluj Arena, în 2011. Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porţiuni, de către organizatorii Untold", transmit reprezentanţii Consiliului Județean Cluj. 

Comentarii Facebook