Se cercetează primele de la Transelectrica! Fiul deputatei Steluța Gustica Cătăniciu absentează de la locul de muncă, dar ia primă de 4000 de euro


Un avertizor de integritate din cadrul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice (CNTEE) a sesizat Consiliul de Supraveghere al companiei și Consiliul pe probleme de integritate, după cazul primelor de Crăciun de circa 300.000 de euro de care au beneficiat 456 de salariați.

Între beneficiari este și Tudor Cătăniciu, fiul deputatei Steluța Cătăniciu, care s-a perindat prim mai multe partide și a reușit cumva să prindă 3 mandate de parlamentar.

Cătălin Sava este director al Unității management integrat, comercial-achiziții din cadrul Transelectrica și a dezvăluit că Tudor Cătăniciu a luat o primă de 20.000 de lei, dar este ”un angajat care s-a remarcat doar prin absenteism de la locul de muncă și anonimat, care este mai degrabă necunoscut de către salariații de la CNTEE Transelectrica SA și cu atât mai puțin capabil să fie eligibil din punct de vedere profesional pentru primirea unei prime”. 

Cătălin Sava menționează în plângere că Tudor Rareș Cătăniciu ar avea susținea lui Mircea Abrudean, cu care ar fi prieten din copilărie.

Steluța Cătăniciu s-a plâns, în 2014, că i-a fost să-și angajeze fiul la stat.

”A fost o perioadă consilier la ministrul Muncii, doamna Mariana Câmpeanu, pentru că, din păcate, aici în Cluj nu i-am găsit un loc de muncă. A lucrat pe 2.000 de lei, pe jumătate de normă la doamna Câmpeanu, pentru că în Cluj din cauza unui membru al PNL, cum a fost Horea Uioreanu, la care nu puteai deschide ușa decât cu plicul în mână, nu am putut să îi găsesc un loc de muncă.

Eu ca membru al PNL nu i-am găsit de lucru băiatului meu decât pe jumătate de normă. Ăsta a fost motivul pentru care a plecat după câteva luni de zile pentru că nu și-a găsit loc de muncă”, declara Steluța Cătăniciu, la o emisiune Știri de Cluj.

Tudor Cătăniciu a uitat rapid de slujbele cu leafă lunară de 2000 de lei, după ce s-a transferat la cabinetul Secretariatului General Adjunct al Guvernului, condus de Mircea Abrudean.

Acesta i-a împrumutat lui Cătăniciu.Jr, la începutul anului 2022, 135.000 de euro, pentru că avea mare încredere în el.

”A avut nevoie de bani să cumpere o jumătate dintr-un teren moștenit de o mătușă sau ceva de genul ăsta. Mi-a cerut banii în ianuarie și mi i-a returnat în martie. Eu am avut o disponibilitate de bani și am putut face un gest de genul ăsta”, a răspuns Mircea Abrudean, conform PRESShub.ro

Abrudean a spus că banii i-a luat din propria firmă.

”Dacă vă uitați în declarația mea de avere, eu am creditat foarte multă vreme firma la care sunt asociat unic, firma deținea un imobil, pe care l-am vândut și din acea vânzare mi-am recuperat suma respectivă”, a explicat Mircea Abrudean, pentru PRESShub.

Acesta nu a trecut în declarația de avere acest împrumut, dar Cătăniciu Jr. l-a trecut. 

Mircea Abrudean a scris numai că a împrumutat firma Romanian Diners SRL, care are ca obiect de activitate „Restaurante și alte servicii de specialitate”, cu suma de 422 020 lei, firma având în 2019 un singur angajat. Al doilea împrumut este în valoare de 10.000 de euro și a fost acordat lui Gavril C.

Șeful Cancelariei prim-ministrului a precizată că în declarația sa de avere împrumutul către Tudor Cătăniciu nu apare pentru a fost dat în ianuarie.

Pe de altă parte Mircea Abrudean susține că avertizorul de integritate care a făcut reclamația cu privire la primele de la Transelectrica ar avea și el un „istoric interesant și niște vechi conflicte” ale lui Cătălin Sava cu managementul companiei de stat.

12047052_10153636208124583_5896145237331137210_n.jpg

Foto: Mircea Abrudean și Tudor Cătăniciu

Comentarii Facebook