E groasă rău! Comuna Chinteni a rămas fără apă potabilă, așa cum avertiza primărița de FIER, Lucia Suciu


Comitetul Județean Pentru Situații De Urgență Cluj a decis ce măsuri trebuie luate, după ce comuna Chinteni a rămas fără apă potabilă. 

Urmare a procesului verbal nr. 7574 din 24.06.2022, întocmit de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Chinteni. În cadrul Hotărârii CJSU nr. 99 din 28.06.2022, se constată lipsa apei potabile pe rețeaua de alimentare a comunei Chinteni (localitățile Chinteni, Deușu, Vechea, Sânmartin, Măcicașu) și s-a dispus următoarele măsuri:

Primăria și Comitetul Local pentru Situații de Urgență ale comunei Chinteni, în colaborare directă cu Compania de Apă Someș S.A., vor pune în practică, în regim de urgență și cu respectarea întocmai a prevederilor legale actuale în materie, măsurile și acțiunile stabilite în procesul verbal de constatare.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Chinteni va informa în permanență situația din teren, respectiv stadiul graficului de realizare a măsurilor stabilite cu scopul de a asigura sprijinul instituțional necesar și legal, astfel încât situația semnalată să nu pună în pericol comunitățile locale din zonă din cauza lipsei apei potabile”.

Primărița din Chinteni, Lucia Suciu, atrăgea atenția că vine criza apei potabile

Primărița din Chinteni, Magdalena Lucia Suciu, i-a anunțat pe locuitorii comunei încă din 21 iunie să nu mai folosească apa potabilă pentru irigarea grădinilor 

”Având în vedere problemele apărute în legătură cu furnizarea apei potabile, vă adresăm insistent rugămintea de a nu mai folosi apa pentru a uda grădinile pe care le dețineți.

În cazul în care problema persistă, reprezentanții Companiei de Apă ne-au comunicat că vor furniza apa pe zone, pentru ca toți locuitorii să beneficieze de apă. De asemenea, în situația în care reprezentanții Companiei de Apă vor depista persoane în timp ce udă în grădină, acestora le va fi sistată furnizarea apei potabile.

Vă informăm că pentru îmbunătățirea situației existente, vom realiza cel de-al doilea bazin de apă, în acest moment fiind în faza de autorizare. Depindem în continuare însă de derularea procedurilor de achiziție publică, care pot întârzia atribuirea contractului de achiziție de lucrări”, scria primărița Lucia Suciu pe Facebook. 

Comentarii Facebook