Pasajele pietonale de pe Calea Florești, redeschise după renovare. Cât vor REZISTA așa - FOTO

 

Primăria Cluj-Napoca a finalizat lucrările de modernizare a celor două pasaje subterane de pe Calea Florești, acestea fiind redeschise traficului pietonal.

 

Odată cu redeschiderea acestor pasaje, frecvența timpului de așteptare pentru pietoni la semafor a fost mărita în așa fel încât traficul auto să fie mai fluid pe ruta Mănăștur - Florești. 

 

Reparațiile au presupus lucrări de salubrizare, zugrăvire, tencuieli și finisaje, vopistorii, montare policarbonat etc. De asemenea, au fost amplasate 6 corpuri de iluminat în fiecare din cele 2 pasaje și a fost înlocuită rețeaua de alimentare cu energie electrică. În plus, au fost reparate scările la cele două intrări în pasaj, s-a realizat pavarea în interior și legăturile între accesele în pasaj. Fiecare pasaj a fost dotat cu câte 6 camere de supraveghere cu vedere spre scări și spre interiorul tunelului. Lucrările de modernizare au durat aproximativ 2 luni, iar valoarea acestora s-a ridicat la 164.540,78 lei fără TVA.

 

Într-o etapă ulterioară, Primăria municipiului Cluj-Napoca are în vedere amenajarea de scări rulante, după rezolvarea în integralitate a problemelor juridice legate de revendicarile și procesele existente.

 

Comentarii Facebook