DNA a trimis-o în judecată pe Anna Horvath, viceprimarul Clujului, sub control judiciar



Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată , sub control judiciar, a viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor.

Măsura controlului judiciare impune respectarea unor obligații, între care aceea de a desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, de a nu depăși limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului, de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de prelungire a controlului judiciar.

De asemenea, în același dosar a fost trimis în judecată în stare de libertate omul de afaceri Fodor Zsolt, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și spălare a banilor.

Potrivit rechizitoriului DNA, ”în perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice.

Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizațiilor de construire etc”.

La data de 13 mai 2016, pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna i-a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale la alegerile locale”, se mai arată în document.

Astfel, DNA susține că cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt și o firmă „agreată” de inculpata Horvath Anna.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Horvath Anna.

Având în vedere că Horvath Anna este și avocat, competența de judecare revine Curții de Apel Cluj, instanță la care a fost trimis dosarul cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Comentarii Facebook