Marti 7 Decembrie

Directorii care se ocupau de Drumurile Județene Cluj stăteau pe Facebook, cu salarii de 10.000 de lei

 

Directorii de la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public si Privat a Județului (RAADPP) Cluj au fost puși pe liber. Salariile le-au scăzut de 4 -5 ori, dar au preferat să plece.

 

Directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram, a declarat că a venit în funcție în luna septembrie și a analizat activitatea regiei. 

 

Licitația de întreținere este blocată de un an. Am stat o lună și i-am schimbat pe directori. Acestor șefi, care am considerat că blochează activitatea regiei, li s-a oferit post de inginer cu salariu de 2.200 de lei de încadrare, la care aveau sporuri și bonuri de masă. Nu au acceptat, unii sunt în preaviz, alții în concediu medical. Probabil ne vor da în judecată. Nu dau pe nimeni afară, dar cu restul oamenilor care sunt în regie am reușit să lucrăm pe 33 de locații. 

 

Nu s-a cosit și marcat niciun drum din județ timp de 2 ani. Am cumpărat un utilaj cu care să se marcheze drumurile, pentru ca oamenii să lucreze. Nu să stea în birouri să joace cărți și să stea pe Facebook”, a spus Mircea Avram.

 

Directorul Regiei a repartizat banii rezultați din economii echipelor de muncitori care sunt pe teren. 

 

Dacă un fost director avea 70 - 100 de milioane și a plecat, am preferat să dau 200 de lei unui muncitor care stă acum pe drum ca să fie mulțumit. Dacă am schimbat organigrama și angajăm muncitori și la fonduri europene, nu pot schimba bugetul de salarii. E normal că sunt mai mulți bani, dacă au plecat 4 directori, care aveau 50% spor de conducere. Decât să fie 3 - 4 cu salarii foarte mari, mai bine dau la cei care muncesc. Am preferat să cresc salariile muncitorilor de la 1.300 la 1.500 de lei. Când am venit se muncea pe un singur drum și acum se muncește pe 33 de drumuri”, a spus Mircea Avram. 

 

Eu m-am săturat să vină și să stea pe Facebook la birou. Vreau să vină și să muncească, dacă nu să plece. Eu nu am telefon de serviciu și mașină de serviciu, folosesc mașina mea. Niciun șef nu mai folosește mașinile de serviciu. Înainte toti directorii aveau mașini și cheltuiau câte 2.000 de lei pe lună carburant”, a mai spus Avram.

 

Directorul RAADPP Cluj susține că salariul lui este de 9.500 de lei și că nu are nicio clauză de reziliere a contractului. ”Sunt atacat de peste tot. Normal că cei care înainte veneau la lucru și stăteau pe Facebook și apoi mergeau la cumpărături sunt acum nemulțumiți”, a mai adăugat Mircea Avram.

 

El a spus că au fost angajate două persoane la biroul de fonduri europene, între care o persoană ”din afară” și o angajată a Regiei, care înainte era secretara directorului. ”Are cursuri pe fonduri europene și studii superioare. A fost un concurs și l-a luat. Vom vedea ce rezultate are acest birou de fonduri europene, care poate atrage fonduri importante”, a mai afirmat Mircea Avram, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

Comentarii Facebook