Duminica 28 Aprilie

Derapaj nepermis în Consiliul Local Florești. Consilier local USR către colegi și primar: ”Au fost în istorie astfel de conduceri care au ajuns împușcate”


Consilierul local USR, Marius Todoran, a avut un derapaj de limbaj care nu este permis într-un discurs public, amenținându-și colegii de la PNL, UDMR și pe primar că riscă să fie împușcați.

Supărarea alesului USR a venit de la faptul că proiectele lor nu au fost aprobate și incluse în bugetul pe anul 2024, pe care de altfel cei din Uniune nici nu l-au votat.

Faceți zid în jurul unei administrații care pur și simplu consideră că nu există alt adevăr, decât propriul adevăr, dar vă avertizez că au fost în istorie exemple de astfel de conduceri care au ajuns împușcate (rumoare în sală)... De către popor. Mulțumesc frumos și îmi pare bine că am reușit să vă binedispunem și scuze de reținere. A trecut o oră și zece minute și bugetul pentru comuna Florești este aprobat, este votat”, a spus consilierul local Marius Todoran, de la USR Florești.

Primarul Bogdan Pivariu i-a explicat calm alesului USR că limbajul avut nu este potrivit Consiliului Local și că proiectele pe care le-a depus Uniunea sunt fantasmagorice și fără finanțare. 

Mi se pare trist că am ajuns la rămășaguri, pariuri, împușcări în Consiliul Local. Chestiile acestea mi se pare că sunt prea mult. Vreau să răspund foarte succint la ceea ce avem de făcut pentru că nu ne permitem să pierdem timpul. În primul rând, ați venit să ne dați lecții despre școli și grădinițe, dar nici nu știți care este numărul lor în comună. 

Referitor la transportul de noapte unde ați avut o sumă. Dacă ați fi avut curiozitatea de a vedea cât costă acest transport, care a fost efectuat în timpul Untold -ului, ați fi aflat sumele. Ați prevăzut 80.000 de lei pe an, dar numai pe o lună se plătește la CTP 63.000 de lei. Degeaba pozăm în autosuficiență, pentru că faceți lucrurile pe genunchi. 

Nu pot să nu constat că după ce ați avut anii trecuți o conferință de presă și ați spus că așa bine știți legea, măcar după 3 ani ați înțeles care este diferența dintre contestație la buget și amendamente. Măcar acesta este un lucru bun că înțelegeți procesul legislativ.

În ciuda melodramei pe care o faceți, vreau să se știe că sunteți în al patrulea an la rând în care nu participați la nimic din ceea ce se face în Florești, pentru că ați votat împotriva bugetului al patrulea an la rând. E simplu să avem proiecte futuriste a căror finanțare nu o asigurăm. Mai mult de atât am asistat la amendamentele dvs, care făceau referire la unele Studii de Fezabilitate (SF). Noi aici trebuie să terminăm niște proiecte și toate aceste proiecte au fost pe ordinea de zi, le cunoașteți, le-ați și votat.

Referitor la Vinerea Verde, mă uitam la colegul dvs care a propus asta și mă gândeam că oare domnul Boc este coleg de-al dvs? Eu știu că dânsul a promovat acest proiect în județul Cluj, la care noi am achiesat și împotriva căruia ați votat, pentru că ați votat împotriva bugetului”, a explicat primarul Bogdan Pivariu, care a ignorat mesajul consilierului USR, care spunea că vor sfârși împușcați. 

De-a lungul ultimilor patru ani consilierii locali USR Florești au comis gafe după gafe. Probabil cea mai mare a fost blocarea proiectului de 15 milioane de euro, din fonduri europene, pentru realizarea unui muzeu în comună. Cuklmea, proiectul a fost inițiat de un coleg de-al lor din București.

Cum au blocat consilierii locali USR-Plus Florești o investitie publica de 15 milioane de euro, din fonduri europene

Scandal în Consiliul Local Florești! ”Nu vă e rușine!”. Primarul Pivariu le-a spus USR -iștilor să termine cu aroganțele și jignirile

USR, un nou scandal în Consiliul Local Florești! Acum s-au ”abținut” la votul de reducere a tarifelor de salubritate: ”Nu înțelegeți ce votați”

Comentarii Facebook