Deputatul Petru Călian, locul 3 în clasamentul inițiativelor legislative devenite lege în mandatul 2008 - 2012

 

Deputatul Petru Călin este unul dintre cei mai activi parlamentari ai mandatului 2008 - 2012, cu un număr foarte mare de propuneri legislatve devenite lege.

 

Cel mai recent raport de monitorizare a activităţii parlamentarilor Sinteza activității parlamentarilor în mandatul 2008 - 2012 (ce legi au votat senatorii şi deputaţii, cine a absentat cel mai mult, în ce domeniu s-a legiferat mai mult) a fost lansat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) și urmăreşte să determine conducerea partidelor politice să promoveze în primul rând politicieni care au desfăşurat o minimă activitate eficientă până acum în Camera Deputaţilor sau Senat, respectiv să nu îi mai susţină pe cei care nu şi-au îndeplinit minime obligaţii în Parlament. 

 

Deputaţii au înregistrat o prezență mai bună la voturile finale electronice din plen (71% de la începutul mandatului până la sfârşitul lunii iunie 2012 media generală a prezenţei la vot în Camera Deputaţilor) faţă de senatori (60%). 

 

Într-un clasament general al iniţiativelor legislative devenite legi, pe poziţia numărul 3 s-a clasat deputatul Petru Călian, cu un număr de 115 iniţiative legislative depuse, dintre care 17 au devenit legi. Parlamentarul clujean ocupă un loc fruntaş şi din punct de vedere al prezenţei la voturile finale, cu un procent de 80,20 %.

 

Conform unor surse PDL, Petru Călian va candida în Colegiul 3 pentu Camera Deputaților.

Comentarii Facebook