Deputatul Mircia Giurgiu: Sper sa fie aprobata propunerea mea de anulare a clasei pregatitoare VIDEO


Deputatul independent, Mircia Giurgiu, a participat joi seara, 8 martie, la emisiunea Stiri de Cluj LIVE, pe tema clasei pregatitoare, si a spus ca aceasta ar trebui abrigata din Legea Invatamantului.

Parlamentarul a explicat si cum s-au "procopsit" romanii cu aceasta clasa zero. "A fost o lege a invatamantului care a fost dezbatuta in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor si a fost adoptata, dupa care a trecut la Senat. In timp ce se discuta in comisia de specialitate a Senatului, unde sunt profesori, domnul Hardau, fost ministru al Educatiei, doamna Ecaterina Andronescu, fost ministru, si domnul senator Radulescu, si alti colegi specializati. In momentul in care dezbateau acest proiect de lege a venit Guvernul, Ministerul Educatiei, si au spus nu mai asteptam si ne asumam raspunderea. Opozitia a depus motiune de cenzura. Curtea Constitutionala a spus ca o lege care este in dezbatere nu poate fi asumata. S-a mai lungit vreo doua saptamani si Guvernul si-a asumat raspunderea, iar legea a trecut. S-a luat o decizie care s-a dovedit a fi cu multe probleme", a declarat Mircia Giurgiu.

Parlamentarul a mai spus ca problemele au inceput sa apara inca din toamna trecuta, cand parintii credeau ca trebuie sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare. "Fiindca a venit toamna anului 2011, la primul an de aplicare a legii, in momentul in care se anunta ca deja se pot inscrie elevii in acea clasa pregatitoare, au venit parintii la Inspectoratul Scolar Cluj si nimeni nu stia nimic. Am facut eu interpelare la Minister si nimeni nu stia nimic. Toti spuneau ca se discuta. Trebuiau sa fie pregatiti profesori, trebuia sa fie facuta pregatirea curriculara, trebuiau sa fie facute cursuri cu acei profesori, pentru clasa pregatitoare. Nu se stia unde se tin, la scoala sau la gradinita", a explicat Giurgiu. 

Deputatul independent sustine ca a depus un proiect de lege prin care cere scoaterea din Legea Invatamantului a calsei zero. "Am depus un proiect de lege de abrogare a acelui articol si este in dezbatere in comisia de specialitate a Camerei Deputatilor, iar in fiecare saptamana din aceasta sesiune am depus o interpelare, pe care am adresat-o ministrului Invatamantului, atat domnului Funeriu, cat si domnului Baba, in asa fel incat sa stie despre nemultumirile care sunt la Cluj. Sper ca in scurt timp sa fie adoptata acea modificare care prevede abrogarea articolului din legea Invatamatului care prevede clasa pregatitoare", a mai spus Mircia Giurgiu.

 

Vezi AICI emisiunea.


Comentarii Facebook