Deputatul Horea Uioreanu cere controale ale Curtii de Conturi si ale Garzii Financiare la Primaria Gherla

Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, sesizeaza Garda Financiara, Curtea de Conturi si Inspectoratul de Stat in Constructii cu privire la lucrarile de canalizare dintr-un cartier din Gherla.

 

Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, sustine ca va cere institutiilor de control sa verifice modul de cheltuire a banilor publici la Primaria Gherla, in legatura cu executia unei lucrari de canalizare din cartierul Candia. "Locuitorii acestui cartier, cu care m-am intalnit chiar in strada, mi-au cerut sprijinul pentru a afla cine si cand va finaliza lucrarile de reabilitare a canalizarii. In urma cu trei ani, Primaria Gherla a demarat lucrarile de canalizare in cartier, sursa de finantare fiind bugetul local. De atunci si pana azi executantul s-a schimbat de mai multe ori. Fiecare firma nou aparuta demara lucrarile… prin scoaterea tuburilor de canalizare introduse de precedenta", a declarat deputatul Horea Uioreanu.

 

El sustine ca sapaturile nesfarsite si neasigurate ingreuneaza traficul si sunt un real pericol pentru cei din zona, circulatia fiind un cosmar atat pentru soferi cat si pentru pietoni.

 

"In aceste conditii, cetatenii mi-au cerut sprijinul si mi-au solicitat sa aflu care este motivul pentru care domnul primar a ales sa schimbe executantul de mai multe ori. Vreau sa stiu cati bani s-au ingropat, la propriu, si cine raspunde pentru aceasta. Ca urmare, voi sesiza institutiile statului cu atributii de control in cheltuirea banilor publici, de la Garda Financiara, Curtea de Conturi pana la Oficiul pentru Protectia Consumatorului. Nu exclud posibilitatea de a face si o plangere penala impotriva primarului Ionel Ovidiu Dragan Giurgean pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si proasta gestionare a banilor publici", a spus Uioreanu.

 

Potrivit deputatului liberal, pentru finalizarea lucrarilor de canalizare in cartierul Candia, Consiliul Local Gherla a alocat in 2010 suma de 334.000 de lei.

Comentarii Facebook