PSD Cluj se opune comasarii institutiilor de cultura din subordinea Consiliului Judetean

PSD Cluj considera ca abordarea reorganizarii institutiilor de cultura din subordinea Consiliului Judetean Cluj doar din punct de vedere economic este gresita.

 

"Noi consideram ca institutiile mentionate mai sus sunt institutii de traditie, reprezentative, unele infiintate de catre personalitati culturale, motiv pentru care nu putem lua o asemenea decizie fara un studiu serios de necesitate", a declarat Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj.

 

El sustine ca nu au fost consultati oamenii de cultura si ca proiectul a fost intocmit doar de economisti. "Mai mult, propunerea de reorganizare nu este realizata de specialisti in management sau cultura, ci de functionari publici din cadrul Directiei Economice a CJ Cluj si nu se fundamenteaza pe o analiza pertinenta sau un studiu de oportunitate", a mai spus Lapusan.

 

Potrivit reprezentantilor PSD, consilierii judeteni au primit in 15 decembrie 2010 o propunere de comasare a institutiilor de cultura ale judetului, "Informare privind propunerea de reorganizare a Institutiilor de Cultura din subordinea Consiliului Judetean Cluj". Aceasta prevede fuzionarea Scolii de Arte "Tudor Jarda" cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, a revistei Tribuna cu revista Muvelodes sau a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Muzeului de Arta Cluj si a Muzeului "Octavian Goga" Ciucea in Complexul Muzeal Judetean.

 

Vezi si Comitetul Roman al Consiliului International al Muzeelor se opune comasarii muzeelor clujene.

Comentarii Facebook