Deputatul Elena Uioreanu, colindată de copii la Casa de Cultura din Huedin și la Teatrul Municipal Turda

 

Deputatul Elena Uioreanu a fost colindată de copii la Casa de Cultura din Huedin și la Teatrul Municipal Turda.

 

Peste 400 de copii au urcat pe scenă sâmbătă și duminică, îmbrăcaţi tradiţional şi aducând cu ei moştenirea satelor lor.

 

În sala arhiplină a Casei de Cultură din Huedin şi a Teatrului Municipal Turda, deputatul liberal Elena Uioreanu a fost gazda evenimentului ”Tradiţii pentru viitor”. Parlamentarul clujean a primit colindul străbun adus de copiii din toate localităţile Colegiului 9. Evenimentul special, dedicat promovării valorilor strămoşeşti şi obiceiurilor specifice sărbătorii Naşterii Mântuitorului, este o premieră pentru zonă. ”Tradiţii pentru viitor” a fost  organizat pe parcursul a 2 zile: sâmbătă, 14 decembrie, la Huedin, iar duminică, 15 decembrie a fost rândul copiilor din Turda să-şi dea întâlnire în primul lor concert de colinde comun. 

 

În prima zi, la Huedin, pe scenă au evoluat copiii din Negreni (coordonator prof. Florina Varadi), Poieni (prof. Ionel Pop), Ciucea (director Felix Roşca), Margău (prof. Cristina Şaitiş), Călăţele (prof. Maria Petrehuş), Sâncraiu (preot Dan Călătean), Beliş (prof. Voichiţa Naghi), Mărişel (prof. Ioan Burca), ‘Râşca (prof. Daniela Crişan), Măguri Răcătău (prof. Viorica Cobârzan), Huedin de la Liceul Tehnologic Vlădeasa (dl. Marius Iosif Ciota). Copii au fost precedaţi pe scenă de grupul tulnicăreselor din Beliş.

 

A doua zi , la Turda , pe scenă au evoluat copiii din Băişoara (director Galmati Lăcrămioara), Călăraşi  (prof. Mariana Cabulea), Ciurila (preot Petrean Cornel), Feleacu (prof. Daniela Calimac), Iara (prof. Mahala Ionela), Luna ( prof. religie Popa Violeta), Mihai Viteazu (director Fagadar Alexandru), Moldoveneşti ( prof. Popa Elena), Petreştii de Jos ( director Riscau Nicolae si prof. Otilia Popa), Tureni ( Puiu Ioan si Rad Danut), Valea Ierii ( director Marcu Maria)

 

Vă mulţumesc vouă, copiilor din Colegiul 9 Cluj, că vreţi să duceţi moştenirea strămoşilor mai departe. Ceea ce aduceţi voi, acum , aici, este mai mult decât un colind. Este parte din sufletul vostru, este parte din educaţia pe care o primiţi de la părinţii şi dascălii voştri. Este mândria de a fi parte a unui neam care are tradiţii, are obiceiuri, are o cultură populară bogată. Sunt tare mândră de voi, copii, sunt tare mândră de părinţii voştri care ne arată, prin voi, viitorul nostru. Şi credeţi-mă! Aici, în Colegiul 9 Cluj, eu văd un viitor frumos. Sunt mândră de dascălii care vă învaţă, alături de familie, să fiţi oameni întregi, oameni adevăraţi, care îşi preţuiesc valorile, trecutul şi obiceiurile. Eu, ca om care am fost aleasă să reprezint Colegiul 9 Cluj în Parlamentul României, ca om pe care l-aţi învestit cu încredere, vă spun un singur lucru. Nu e o promisiune, ci un lucru pe care mi-l asum: voi face tot ce îmi stă în putinţă să fac cunoscute, peste tot în lume, valorile noastre, tradiţia noastră, spiritul nostru. Iar pe dumneavoastră, stimaţi părinţi şi dascăli ai acestor minunaţi copii, vă asigur că vă voi susţine în ceea ce faceţi pentru a ne prezenta în lume aşa cum se cuvine şi aşa cum suntem noi: mândri de trecutul nostru, de prezentul nostru şi de viitorul nostru. Şi voi aprecia întotdeauna valoarea!”, a precizat deputatul Elena Uioreanu.

 

Parlamentarul liberal din Colegiul 9 Cluj, Elena Uioreanu, a răsplătit colindul copiilor şi efortul părinţilor şi dascălilor implicaţi în organizarea evenimentului, oferindu-le, la rândul său, un recital special de cântece de Crăciun susţinut de cunoscuta interpretă Angela Rusu. 

 

Deputatul Elena Uioreanu a fost ajutata pe scena, in rol de prezentator, de cunoscuta interpreta Maria Golban Somlea.

Comentarii Facebook