Băsescu îi transmite felicitări Angelei Merkel: ”Pentru România, Germania rămâne un aliat şi un prieten important"


Traian Băsescu i-a transmis un mesaj cancelarului german Angela Merkel, în care o felicită pentru realegerea sa în funcție, menționând că, "pentru România, Germania rămâne un aliat şi un prieten important".

"Doresc să vă transmit sincerele mele felicitări pentru soluţia politică agreată privind semnarea acordului de guvernare. Mă bucur că destinul Germaniei va fi în continuare în mâinile Guvernului pe care îl veţi conduce şi în care CDU va fi partidul ce va continua să îşi imprime viziunea asupra politicilor guvernamentale. Consider că este important ca Germania să rămână un exemplu de eficienţă politică şi economică pentru Europa şi sunt convins că, în această perioadă de turbulenţe, trebuie să avem un model de stabilitate care să inspire statelor Uniunii aplicarea soluţiilor care ne pot orienta spre cele mai bune rezultate", se arată în mesajul transmis de şeful statului cancelarului Merkel, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax.

Șeful statului mai precizează că, pentru România, Germania rămâne un aliat şi un prieten important, iar "moştenirea politică a creştin-democraţiei germane continuă să ne insufle valori şi principii pe care încercăm să le aşezăm ca fundament al acţiunii noastre politice".

"Cu încrederea că veţi îndeplini cu succes obiectivele propuse pentru noul mandat care v-a fost încredinţat, vă rog să primiţi, stimată Doamnă Cancelar, expresia înaltei mele consideraţii şi prietenii", se arată în încheierea mesajului preşedintelui.

Angela Merkel a fost aleasă marți pentru al treilea mandat de cancelar al Germaniei.

Comentarii Facebook