Deputatii au discutat astazi in sfarsit si de reducerea cheltuielilor lor! Nu s-a luat, insa, nicio decizie!

La sfarsitul sedintei Biroului Permanent de astazi, deputatii au discutat si de reducerea cheltuilor in cazul lor. Au existat propuneri legate de restrucurarea personalulu Camerei Deputatilor si diminuarea cheluielilor de deplasari.

 

"Întâi au fost propuneri legate de restructurarea personalului Camerei în sensul diminuării numărului de persoane cu funcţii de conducere, apoi au fost propuneri legate de deplasările externe şi nu în ultimul rând au fost propuneri legate de cheltuielile pe care Camera le face cu transportul intern al parlamentarilor şi cu cazarea parlamentarilor din provincie care vin la Bucureşti pentru lucrările Camerei. Acestea au fost identificate ca fiind capitole destul de consistente din cheltuielile noastre şi urmează, evident să luăm deciziile care se impun", a declarat Sever Voinescu pentru Realitatea TV.

 

Astazi au avut loc doar discutii intre membrii conducerii Camerei Deputatilor, urmand ca secretarul general si toti chestorii sa intocmeasca un raport concret cu rpopunerile pentru reducerea acestor cheltuieli.

 

Sever Voinescu a precizat, insa, ca discutiile nu au vizat si indemnizatiile parlamentarilor, acestea urmand sa fie obiectul unui normativ al Guvernului.

 

"Noi am vorbit acum, aşteptând şi ţinând cont de această apropiată reducere, de alte cheltuieli care nu sunt direct legate de indemnizaţia parlamentarilor, ci sunt legate de funcţionarea Parlamentului", a subliniat secretarul democrat-liberal.

Acesta a mai spus ca o varianta pentru reducerea cheltuielilor parlamentare ar fi ca deputatii sa nu mai stea la hotel , ci in chirie, urmand ca astfel sa fie economisite sume importante de bani.

Comentarii Facebook