Sambata 8 Mai

De ce nu a zburat Ponta la Cluj cu un MIG 21

 

Premierul Ponta a explicat de ce a zburat la Cluj cu un F -16 american și nu cu bătrânul MIG 21 Lancer. 

 

Premierul a participat la o recepție organizată, marţi seara, de Lockheed Martin, unde a ținut un discurs.

 

Sunt foarte recunoscător lui Lockheed Martin, a zbura cu supersonicul a fost întotdeauna un vis pentru mine, nu mi l-aş fi putut realiza niciodată cu un MIG 21, din două motive: unul - sunt prea înalt; al doilea - îmi trebuiau cel puţin două săptămâni să explic colegilor mei ziarişti că a zbura cu MIG-ul nu înseamnă neapărat că îţi plac cei care îl produc. De aceea, am aşteptat venirea lui F16, nu am dorit să ratez această oportunitate şi întotdeauna am fost pasionat de maşini rapide, maşini de raliu sau de Formula 1. De aceea am crezut că sunt foarte rapid, însă, după zborul cu F16, am devenit foarte lent şi, când am aterizat, îmi pierdusem zâmbetul şi energia, dar nu şi mândria. Ultima propoziţie pe care i-am spus-o pilotului a fost: fac pariu cu tine că piloţii români vor zbura chiar mai bine decât tine, pe aceleaşi aparate. Sper să văd acest lucru întâmplându-se”, a spus Ponta.

 

Premierul a mai afirmat că piloții români au nevoie și de aparate de zbor performante, pentru că numai resursele umane excelente nu sunt de ajuns.

 

În luna aprilie, premierul Victor Ponta a participat la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii la un eveniment comun cu armata SUA, unde a zburat cu un F-16, pilotat de un pilot american.

 

Imagini cu premierul Ponta în avionul F-16 de la Câmpia Turzii. Avionul a fost pilotat de maiorul Yogi Brown - FOTO

Comentarii Facebook