Începe lucrul la Calea Baciului și apoi urmează alte 14 străzi din Cluj-Napoca

 

Calea Baciului intră în reparații în această săptămână, iar apoi vor urma și alte 13 artere importante care sunt situate pe aliniamentul liniei de tramvai. 

 

Pe lângă cele 15 străzi mai sunt modernizate și 4 poduri, la care lucrul a început de la finele lunii martie. Proiectul este finanțat din fonduri europene, având o valoare de 60 de milioane de lei, fiind modernizat și sistemul de iluminat public, dar și mobilierul stradal.  

 

Lucrările la poduri au început la sfârșitul lunii martie - vor fi modernizate podurile peste Valea Chintăului, Nadăş, canalul Morii şi cel de pe strada Horea - iar de săptămâna aceasta începem lucrările și la străzi, Calea Baciului fiind prima arteră care intră în lucru.

 

Bulevardul Muncii și str. Cpt. Grigore Ignat sunt de asemenea prioritare. Pe lângă acestea, în 2014 vor intra în modernizare străzile: Primăverii, Plopilor, Splaiul Independenţei, Gheorghe Bariţiu, Horea, Gării, I.L. Caragiale, Căii Ferate, Decebal, Oaşului şi parţial, urmând calea de rulare a tramvaiului, străzile Emil Isaac, Regele Ferdinand (şi Cpt. Grigore Ignat)”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Licitația fusese contestată de o firmă, dar aceasta a pierdut. ”Licitația pentru Lotul I din proiect (străzile) a fost contestată, însă Primăria Cluj-Napoca a câştigat definitiv şi irevocabil procesul. Menționez că am reţinut garanţia de participare în valoare de 11.930,66 lei, sancţiunea maximă pe care am avut posibilitatea să o aplicăm firmei contestatoare. Respect dreptul participanților de a contesta licitațiile însă aş fi vrut ca aceste sancţiuni să fie mai aspre, pentru cei care contestă fără temei”, a mai spus Boc.

 

Valoarea totală acestui proiect european se ridică la circa 60 de milioane de lei.

 

Sursă foto: I Love Cluj, autor: Cătălin Hladi

Comentarii Facebook