De când se încasează taxe locale la Cluj-Napoca - VIDEO

 

Consiliul Local Cluj-Napoca nu a adoptat în ședința de joi, 10 ianuarie, hotărârea de menținere în 2013 a taxelor locale la același nivel ca și în 2012.

 

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri, 9 ianuarie, ordonanța simplă care permite autorităților locale să nu majoreze, în 2013, taxele. 

 

Ordonanțele simple intră în vigoare la trei zile de la publicarea lor în Monitorul Oficial. În condițiile în care Guvernul nu a dat ordonanță de urgență, care intra imediat în vigoare, ci a dat ordonanță simplă, suntem nevoiți să așteptăm trei zile pentru intrarea în vigoare a actului normativ. 

 

În consecință, luni, 14 ianuarie, Consiliul Local se va întruni în ședință extraordinară cu două puncte pe ordinea de zi. Primul punct este indexarea taxelor cu 16%, conform hotărârii Guvernului, și punctul doi menținerea taxelor locale în Cluj-Napoca la nivelul lui 2012”, a precizat Emil Boc.

 

Astfel, de săptămâna viitoare, taxele și impozitele locale vor putea fi achitate la ghișeele Primăriei Cluj-Napoca, fără ca aceastea să fie majorate.

Comentarii Facebook