Emil Boc: PNL e de sorginte SOCIALISTĂ și nu are şanse să intre în PPE - VIDEO


Emil Boc a declarat că PNL nu are şanse să intre în PPE, pentru că în acestă formaţiune nu intră decât partide de dreapta şi de centru dreapta.

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, joi, că "partidele de sorginte socialistă" nu sunt primite în PPE şi că "atâta vreme cât PNL s-a topit în PSD, nu prea are şanse să intre în PPE”.

"În PPE nu sunt primite partidele de sorginte socialistă. Atâta vreme cât PNL s-a topit în PSD, nu prea are şanse să intre în PPE, unde sunt primite partide de dreapta şi de centru-dreapta, nu partide de sorginte socialistă. Cel puţin acesta este PNL-ul lui Crin Antonescu de astăzi", a spus Boc.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru Gândul.info că în 2013 partidul se va afiliau familiei popularilor europeni (PPE), dar decizia se va lua în forurile statutare ale partidului.

"Decizia este ca şi luată. PNL va deveni în acest an membru al Partidului Popular European", au precizat sursele citate.

Marian Petrache, vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Ilfov, a confirmat că este posibil ca PNL să se afilieze, în 2013, familiei popularilor europeni. "Acesta a fost un proiect mai vechi al PNL din 2002 şi nu cred că a fost abandonat", a spus Petrache.

 

Din familia popularilor europeni fac parte în prezent PNŢCD, PDL şi UDMR.

Comentarii Facebook