Daniel Buda surprins de miscarea UDMR. Uniunea il vrea pe Laszlo Attila primar interimar in locul lui Sorin Apostu VIDEO


Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, s-a aratat "surprins" de actiunea UDMR Cluj, care l-a desemnat joi seara, 17 noiembrie, pe viceprimarul Laszlo Attila drept candidat pentru functia de primar interimar.

"Sunt surprins sa aflu asa ceva, pentru ca am avut o discutie cu domnul Mate Andras Levente in cursul zilei de astazi (n.red. joi, 17 noiembrie) si domnia sa spunea in mod cert ca recunoaste practic aceasta chestiune ca fiind a PDL -ului si ca nu vor avea o astfel de propunere, dar desigur suntem intr-o democratie autentica si fiecare partid are aceasta posibilitate de a-si face o propunere. Respectiv, aici, discutam de UDMR pentru ca dansii au viceprimarul. Formal, doar cei care au viceprimarii pot sa faca o astfel de propunere. Primar interimar se alege dintre cei doi viceprimari", a declarat Daniel Buda.

Presedintele PDL Cluj a mai spus ca inca filiala pe care o conduce nu va desemna un candidat, pentru ca inca nu s-a judecat recursul formulat de avocatii lui Sorin Apostu la propunerea de arestare pe 29 de zile.

"Am spus foarte clar ca nu discutam nimic despre o nominalizare atata timp cat nu avem de-a face cu o decizie a instantei de recurs. Dupa aceea vom lua deciziile care se impun", a declarat Buda.

Sorin Apostu a fost arestat pentru 29 de zile, iar daca Inalta Curte de casatie si Justitie va mentine hotatarea Curtii de Apel Cluj, va fi suspendat din functia de primar. In aceasta situatie, va fi desemnat primar interimar, unul dintre cei doi viceprimari, Laszlo Attila (UMDR) sau Radu Moisin (PDL).

 

Citeste si...

Buda despre cazurile Apostu si Bica: "Este viata si dupa moarte!" VIDEO

Comentarii Facebook