”Dacă nu ai parcare, să nu poți avea mașină la Cluj-Napoca!” - Ce spune primarul Emil Boc despre această regulă


Primarul Emil Boc a spus că nu se pot implementa la Cluj soluțiile din Asia, unde dacă nu ai loc de parcare, nu poți avea autoturism.

Benzile dedicate vor continua ca politică de extensie a transportului public în Cluj. E suficient să te urci pe autobuz de aici de la Memorandumului și să te duci cu mașina și să vezi cât timp faci. E simplu ca bună ziua. E de ordinul evidenței că ele aduc beneficii și sunt viitorul. Evident că mașina nu va putea fi scoasă din oraș, dar va putea fi prioritizat transportul public, în așa fel încât mai mulți oameni să meargă cu transportul public și mai puțini cu mașina. 

Numărul de mașini crește, dar noi nu avem ca în Asia politici prin care nu poți să îți cumperi mașină, dacă nu ai loc de parcare. În Asia, dacă nu ai loc de parcare, nu îți cumperi mașină. Așa era în Shanghai. Acolo e altă politică. La noi, însă, e invers. Cumperi mașini câte vrei și după aceea, în trafic, noi prioritizăm transportul public și dăm șansa celor care nu poluează și celor care vor să facă un efort ca să ajungă mai repede unde merg, fără să interzicem mașina, care este un drept constituțional”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a declarat de mult timp război șoferilor din oraș, desființând foarte multe parcări, prioritizând zonele pietonale fără a asigura alte artere de trafic care să preia autoturismele care nu mai au acces pe drumurile redate publicului pietonal. 

Comentarii Facebook