Cum a încercat PSD să o blocheze pe Kovesi în Comisia LIBE. PNL a intervenit


În comisia LIBE din Parlamentul European s-a dus o luptă subterană între PNL și PSD pentru Laura Codruța Kovesi, dezvăluie Newsweek România.

Potrivit sursei citate, patru europarlamentari liberali i-au înlocuit pe colegii din alte țări.

Eurodeputaţii PNL Siegfried Mureșan, Adina Vălean, Marian Jean Marinescu și Cristi Bușoi au reuşit să vină la vot în comisia LIBE, scrie Newsweek România, în condiţiile în care liberalii români aveau un singur membru de drept, pe Traian Răzvan Ungureanu.

Surse de la Bruxelles, citate de Newsweek România, susţin că europarlamentarii liberali l-au convins pe omologul maghiar din Fidesz (formațiunea lui Viktor Orban, care face parte din PPE) să nu vină la ședința la care se decidea soarta Laurei Codruţa Kovesi, în cursa pentru şefia Parchetului European. 

Publicaţia mai arată că eurodeputaţii PSD au depus toate eforturile pentru a obţine înfrângerea fostei şefe a DNA, negociind cu colegii bulgari să vină la vot, în comisia LIBE, în locul lor. Potrivit Newsweek România, care citează surse, contra lui Laurei Codruţa Kovesi ar fi votat social-democraţii Gabriela Zoană, Emilian Pavel, Ciprian Tănăsescu și Maria Grapini. 

Președintele Comisiei LIBE a anunțat, miercuri la prânz, rezultatul: Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi - 26. Ea a fost urmată de candidatul francez, Jean-François Bohnert , cu 22 de voturi, în timp ce germanul Andres Ritter a primit doar un vot, ca și cu o zi înainte, în comisia CONT.

Sursă foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Comentarii Facebook