Cu mai bine de 16 ani de mandat la activ, primarul Emil Boc spune că a văzut în Occident soluțiile de rezolvare a traficului, realizate acum 20 de ani


Primarul Emil Boc spune că Occidentul a rezolvat de acum 20 de ani problema traficului prin realizarea de centuri și trenuri metropolitane. După 16 ani și jumătate de mandat (n.red. iunie 2004 - 2023, dar 2 ani a fost premier), acum, acestea sunt prioritatea momentului în Cluj. 

Centura metropolitană ar trebui să fie prioritatea zero a Clujului!”, a comentat moderatorul Lucian Danciu.

Este prioritatea, dar dacă nu vii la conferința de presă și stai la țigări și la cafele e normal că nu ai de unde să știi. Nici măcar nu v-ați uitat la conferința live (conferința de presă de marți, 11 ianuarie, prima făcută de Emil Boc în ultimul an).

Centura Metropolitană este prioritatea zero a Clujului și o scoatem la licitație. Am obținut acordul. Avem un miliard de euro pentru primul tronson. Scoatem din acest tronson la licitație partea Cluj - Florești. Se rezolvă și problema de la Baciu.

Noi puteam să nu facem nimic, pentru că sunt atribuțiile guvernului. 

Acestea sunt chestiunile fundamentale, centura și trenul. Apa caldă nu o inventăm noi. În Occident au centură metropolitană și tren metropolitan de 20 de ani făcute. Le-am văzut și mi-am dat seama că cu cât noi ne mișcăm mai repede în aceeași direcție, cu atât mai diminuăm decalajele sau le oprim să se adâncească față de Occident. 

Clujul lucrează de ani buni care lucrurile care sunt în Occident să le aducă aici, în materie de infrastructură, de calitate a vieții, de educație, de sănătate. Un decalaj este vizibil că există. Nu putem nega decalajul de 1000 de ani.

Centura metropolitană este o prioritate și în luna ianuarie primul tronson va fi scos la licitație, va fi trimis în SEAP și procedura va merge mai departe”, a declarat primarul Emil Boc, la Napoca FM.

Acesta spune că de circa 5 ani lucrează la realizarea studiilor de fezabilitate pentru centură. Despre trenul metropolitan și metrou afirma anii trecuți că sunt de nerealizat, dar între timp au devenit indispensabile.

Boc: ”Trenul Metropolitan al Clujului nu a murit”. Realitatea este că proiectul e blocat pentru că de 20 de ani nu s-a făcut niciun proiect major

Comentarii Facebook