PNL - strans unit in jurul conducatorului iubit

Delegatii la congresul PNL au votat la vedere, sub ochii sefului organizatiei judetene si ai presedintelui partidului, o modificare esentiala a statutului. Un vot atat de controlat nu se intalnea nici macar la congresele PCR, unde se vota tot prin ridicarea mainii, dar de catre toata sala.

 

Membrii delegatiilor care il sustineau pe Crin Antonescu au ocupat "intamplator" locurile din fata, care dau tonul atmosferei la Congres, iar cei care i se opuneau au fost plasati in spatele salii.

 

Ieri seara, numaratoarea voturilor a aratat ca delegatii PNL au aprobat cu o majoritate zdrobitoare (1083 de voturi pentru, 258 impotriva, 13 abtineri) propunerea lui Crin Antonescu ca alegerile pentru conducerea PNL sa se faca pe baza de motiuni si vot pe liste.

 

Astfel, cei care il vor vota pe Crin Antonescu vor alege , vrand-nevrand intreaga sa lista de conducere, chiar daca nu sunt de acord cu unii dintre ei.

 

Votul pe liste, atat de hulit la alegerile locale si parlamentare din trecut , se reinstaleaza la PNL, care devine un "one man show", cu puteri sporite pentru Crin Antonescu, in care toata conducerea este formata din oamenii de incredere ai presedintelui de partid. Este practic imposibila in aceste conditii orice reforma sau schimbare ne-agreata de seful PNL.

 

Tot prin modificarea statutului s-a desfiintat functia de prim-vicepresedinte, puterea de decizie in cazul lipsei sefului PNL revenind unui membru din Biroul Politic Central (BPC) desemnat tot de acesta. De asemenea , secretarul general al PNL va putea fi schimbat de presedinte, cu acordul BPC. Repartizarea rolurilor membrilor BPC pe domenii este de asemenea in sarcina sefului de partid.

 

Pana si Dinu Patricu, care se declara fervent sustinator al pricipiilor liberale a votat pentru candidatura pe liste.

 

Crin Antonescu a dominat clar sesiunea de ieri a congresului, fiind foarte probabil ca azi sa fie ales cu o majoritate la fel de mare in functia de presedinte, si implicit intreaga sa echipa sa preia conducerea PNL.

Popularitatea sa ridicata in partid este generata de rezultatul bun la alegerile prezidentiale si de propunerea inspirata a lui Klauss Johannis ca prim-ministru, care a adus beneficii de imagine liderului PNL.

 

 

 

Comentarii Facebook