Duminica 28 Aprilie

Crin Antonescu cere respingerea superimunităţii aleşilor: Am fost greșit informat

 

Liderul PNL, Crin Antonescu, solicită să fie rediscutate schimbărilor aduse Codului penal, prin care aleşii au superimunitate, modificări care au fost criticate de UE şi SUA 

 

Informaţiile pe baza cărora am comentat erau incomplete. Am pornit de la premisa că acest pachet de modificări la Codul penal, deşi scot parlamentari şi demnitari în general din categoria funcţionarilor publici, îi menţin totuşi, cu certitudine, într-o zonă în care pot fi anchetaţi, trimişi în judecată şi condamnaţi pentru încălcarea diverselor legi. Trebuie să admit deşi nu îmi face nicio plăcere că nu am fost suficient informat. Există riscul, după toate elementele care au fost aduse, ca această interpretare să fie dată”, a declat Crin Antonescu.

 

Îmi asum întreaga responsabilitate în exclusivitate. Pentru mine contează să facem lucrul corect. Contează ca legislaţia pe care noi o votăm să nu fie una preferenţială. Îi propun preşedintelui Camerei ca în cazul în care nu a semnat legea votată în plenul Camerei, să o repună în discuţie. O discuţie transparentă, deschisă, amănunţită, cu argumente. Dacă acest lucru nu este posibil sau domnul Zgonea nu este de acord cu poziţia mea, atunci când proiectul va fi trimis spre reexaminare de către preşedinte, voi propune deputaţilor PNL să respingă prin vot toate acele modificări aduse”, a mai spus liderul PNL.

 

Am convocat pentru mâine la 12 Biroul Politic al partidului pentru a lua o decizie cu forţă politică pentru toţi eputaţii PNL”, a adăugat Antonescu.

 

Prin modificările adise Codului Penal, preşedintele, parlamentarii, primarii, președinții de Consilii Județene și consilierii locali și județeni au fost scoşi din categoria funcţionarilor publici și nu mai pot fi cercetați şi sancţionaţi pentru infracţiuni de corupţie şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, cum ar fi luarea de mită şi abuzul în serviciu.

Comentarii Facebook