Corina Crețu la Cluj: Locul Pro România este alături de grupul social-democraților - VIDEO


Comisarul european Corina Crețu, candidat al Pro România la alegerile europarlamentare, a declarat vineri, la Cluj, că locul firesc al Pro România în Europa este în grupul social-democraților (S&D).

Frans Timmermans, fiind colegul meu, i-am trimis un mesaj de felicitare pentru victoria din alegeri. Partidul laburist a luat cele mai multe voturi în Olanda. Am avut o discuție personală. Știți foarte bine că România a spus încă de la început să susține candidatura sa la președinția Comisiei Europene. În al doilea rând cu ocazia vizitei președintelui Pro România la Bruxelles am avut o întâlnire cu președintele grupului social democrat, domnul Udo Bullmann, care ne-a invitat să facem parte din grupul social democrat. Eu sunt o social democrată convinsă și toți prietenii mei politici sunt în acest grup și mi se pare firesc să aparținem de acest grup.

Pe de altă parte, președintele Pro România, Victor Ponta, i-a explicat domnului Udo Bullmann că este nefiresc să ne rupem de un partid, pentru că noi considerăm că partidul din care ne-am rupt nu mai are nicio legătură cu social democrația și cu valorile social democratice autentite, și că ne va fi foarte greu să explicăm că vom sta în aceiași familie. Ni s-a explicat că există aceste cazuri în Grecia și Cipru, în care două sau trei partide fac parte din aceiași familie politică, ele fiind rivale în interiorul țării.

Locul nostru firesc este în familia social-democrată. Știți foarte bine că Partidul Socialiștilor Europeni a înghețat relațiile cu PSD din cauza atitudinii sale din ultimul timp în ceea ce privește respectarea statului de drept și nu numai. Discuțiile se vor relua după 26 mai. Nu știu de alte negocieri”, a spus Corina Crețu.

Pot să vă asigur că nu ne vom duce pe partea de dreapta.

Nu este nicio altă opțiune decît cea a social democraților europeni”, a spus și Ioan Rus. 

Corina Crețu a spus că în stil românesc pe final de campanie s-a plasat un articol în presa internațională că Pro România ar negocia cu  extremiștii europeni, ”ceea ce este absolut uluitor. Știm foarte bine că domnul Salvini a contactat PSD. Noi susținem Europa”.

Realizat de DHC Media Net SRL la comanda Pro Romania, cod mandatar financiar 41190009

Comentarii Facebook