Consumă produse tradiționale românești. Avem peste 4.000 de produse tradiționale

 

În România există peste 4.000 de produse tradiționale, atestate de către Ministerul Agriculturii.

 

O campanie inițiată de europarlamentarul Daniel Buda își propune să revigoreze patriotismul local prin încurajarea consumului de produse tradiționale. 

 

În România există peste 4.000 de produse tradiționale, atestate de către Ministerul Agriculturii. 50 dintre aceste produse se regăsesc în județul Cluj.

 

Avantajele consumului de produse românești: sprijinirea producătorilor locali, regionali și naționali; susținerea locurilor de muncă pe care aceștia le crează; impact semnificativ asupra economiei locale, regionale și naționale, pe care aceste entități le produc prin plata taxelor și a impozitelor; cetățenii își pot manifesta patriotismul local și pot perpetua tradiția prin consumul produselor din imediate lor apropiere; produsele românești sunt autentice, naturale și indiscutabil mai proaspete decât cele din import; produsele românești au la bază un mod de producție mult mai ecologic, bazat mai puțin pe îngrășăminte chimice și mai mult pe agricultura tradițională”, se arată în campania inițiată de europarlamentarul clujean Daniel Buda.

 

Obiectivele campaniei vizează promovarea și stimularea consumului de fructe și legume românești, precum și a produselor de carne, ouă, panificație și a lactatelor de proveniență românească.

 

Prin consumul produselor românești putem încuraja producătorii români să comercializeze propriile produse, iar noi să redescoperim gustul și diversitatea autentic românească, atât de benefică sănătății. 

 

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, în 2012, România se afla pe ultimul loc la consumul de fructe, cu doar 7 kg de portocale, 5 kg de mere și 2 kg de pere pe cap de locuitor pe an, față de consumul mediu european de fructe care este de 57 kg. pe cap de locuitor”, a declarat Daniel Buda. 

 

Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu zilnic de 400 gr de fructe și legume deoarece conțin nutienți și componente bioactive cu un rol esențial în menținerea sănătății. 

 

România produce anual 5 tone de fructe și legume. Cu toate acestea, peste 90% din fructele și legumele de pe rafturi sunt produse din import! 

 

Comentarii Facebook