Consiliul Judetean Cluj va acorda titlul de "Clujean de Onoare"! Tise a propus sa ii premieze pe fostii presedinti ai CJ Cluj


Consilierii judetenei Cluj au votat proiectul de acordare a titlului de "Clujean de Onoare". "Acest titlu este cel mai inalt pentru ca este acordat de un for judetean", a precizat presedintele CJ Cluj Alin Tise.

"Consider ca este un proiect important si cred ca este important pentru clujenii din zona oraselor, dar si pentru cei din mediul rural care nu primesc recunoastere pentru meritele lor.

Urmeaza sa propun pentru sedinta urmatoare acordarea la inceput a acestui titlu fostilor presedinti ai Consiliului Judetean Cluj si apoi fostilor vicepresedintii. Cred ca trebuie sa facem acest gest pentru ca toti cei care au condus judetul merita aceasta recunoastere, chiar simbolica fiind.  

Acest titlu este cel mai inalt pentru ca este acordat de un for judetean si propunerile de premiere le vor face consilierii judeteni
", a declarat Alin Tise.

Proiectul a trecut cu majoritate de voturi.  
 
Proiectul Consiliului Judetean Cluj se suprapune celui organizat de Primaria Cluj-Napoca, care acorda din 1992 titluri de Cetateni de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.

Sute de personalitati din viata politica, economica, sociala, culturala si sportiva au primit in ultimii ani astfel de distinctii. Printre acestia se numara Liviu Maior, Marius Bodochi, Oana Ban, Maria Cioncan, Gheorghe Benga, Nicolae Miu, Octavian Bellu, Razvan Theodorescu, Mihai Lucan, Nicolae Ghilezan, Ionel Haiduc, Gheorghe Hagi, Gheorghe Zamfir, Gelu Furdui, Dorel Visan etc.

Comentarii Facebook