Consiliul Judetean Cluj continua Autostrada Transilvania ... la nivel de drum judetean VIDEO


Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, a propus Ministerului Transporturilor continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania la nivel de drum judetean.

"Consiliul Judetean Cluj si judetul Cluj au nevoie de o solutie pentru a scoate in totalitate traficul de tranzit din municipiul Cluj-Napoca si din judet. De aceea am trimis o adresa oficiala Ministerului Transporturilor si am propus ca bucata de autostrada nefinalizata, de 8,5 kilometri de la Gilau la Nadaselu, respectiv 8,5 kilometri de la Campia Turzii pana la limita cu judetul Mures, sa fie transferate in competenta judetului Cluj, care poate sa o realizeze in prima etapa in regim de drum judetean, iar in etapa a doua, cu largirea la patru benzi, sa devina la regim de autostrada", a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

Acesta a mai precizat ca investitia pe cele doua tronsoane se va ridica la circa 5 milioane de euro, adica 300.000 de euro pe kilometru.

"Costurile pentru o astfel de lucrare in regim de drum judetean sunt intre 5 si 7 milioane de euro, costurile date de Ministerul Transporturilor sunt de 300.000 de euro pe kilometru, in regim de drum judetean. Consiliul Judetean Cluj ar putea suporta asta si cred ca pentru clujeni este extrem de important ca in regim de urgenta traficul sa fie scos in totalitate. Atat traficul care vine dinspre Zalau, Satu Mare, Baia Mare, cat si traficul care vine din zona centrala a tarii. Am inchide un inel care ar scoate in totalitate traficul de tranzit din judetul nostru", a mai spus Alin Tise.

Pe tronsonul 2B al Autostrazii Transilvania a fost dati in folosinta 52 de kilometri intre Gilau si Campia Turzii. Lucrarea nu a mai continuat pentru ca Ministerul Transporturilor nu a mai vrut sa plateasca companiei Bechtel 14 milioane de euro pe kilometru si contratul urmeaza sa fie reziliat.

Tronsonul de autostrada dintre Gilau si Campia Turzii au costat cisra 700 de milioane de euro.

Comentarii Facebook