Miercuri 1 Februarie

Consiliul Județean Cluj a reușit să obțină SUPLIMENTAR fonduri de la București: Seplecan: Banii merg la comune

 

Judeţul Cluj a obţinut fonduri suplimentare pentru sprijinirea financiară a primăriilor clujene prin intermediul PNDL.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a participat în cursul zilei de miercuri, 1 iulie 2015, la o serie de întâlniri la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în scopul susţinerii proiectelor de investiţii ale unităţilor administrativ-teritoriale (UAT-uri) din judeţul Cluj care nu s-au regăsit pe lista Obiectivelor de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în anul 2015, etapa I.

 

Alături de contractele în cuantum de 16,5 milioane de lei, reprezentând fonduri aprobate pentru anul 2014 dar care nu au fost cheltuite de primăriile clujene în cursul anului trecut, în urma demersurilor întreprinse de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a fost obţinută suplimentar suma de 2.778.052,05 lei,  respectiv diferenţa dintre valoarea alocaţiei bugetare solicitate de Consiliul Judeţean Cluj în baza propunerilor primite de la consiliile locale din judeţul Cluj (11.529.093,85 lei) şi suma efectiv primită conform listei Obiectivelor de investiţii PNDL finanţate în anul 2015, etapa I (8.751.041,8 lei). 

 

În ceea ce priveşte suma suplimentar obţinută pentru anul 2015, în cuantum de 2.778.052,05 lei, o parte din această finanţare, respectiv suma de 500.000 lei va fi folosită pentru cofinanţarea modernizării drumului comunal Mintiu Gherlii – Pădureni, restul sumei urmând a fi redistribuită la nivelul judeţului Cluj pentru anumite proiecte prioritare ale comunităţilor locale din judeţ cum ar fi refacerea unui pod afectat de inundaţii din comuna Chinteni sau introducerea reţelei de apă în comuna Vad, dar şi pentru alte asemenea proiecte ce urmează a fi nominalizate în perioada următoare.   

 

Mă bucură extrem de mult acest succes cu atât mai mult cu cât ştiu că de pe urma lui vor beneficia numeroşi locuitori ai judeţului. După cum am promis, nu am făcut nicio diferenţă între unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, pentru că, după cum am precizat de atâtea ori, pentru mine nu contează culoarea politică a primarilor ci cetăţenii clujeni care merită un tratament egal şi nediferenţiat. Fiind un om de acţiune, nu m-am limitat doar la a cere explicaţii în scris Ministerului asupra motivelor care au stat la baza nerepartizării de fonduri pentru întreaga listă de investiţii transmisă de Consiliul Judeţean, ci am decis să merg personal la Bucureşti pentru a discuta cu factorii de decizie din MDRAP asupra posibilităţilor de suplimentare a sumei iniţiale aprobate. Iată că acest demers al meu s-a bucurat de succes, motiv pentru care sunt extrem de bucuros că proiecte prioritare de investiţii ale primăriilor clujene vor obţine cofinanţări de sute de mii de lei. În acest context, vreau să precizez faptul că, având în vedere problemele cu care s-au confruntat unii primari clujeni în conturarea bugetului de investiţii, precum şi informaţiile uneori inexacte care i-au dus în eroare în ceea ce priveşte completarea documentaţiilor pentru PNDL, pentru viitor mă voi asigura personal că aceştia au fost informaţi corect şi complet astfel încât să poată respecta indicaţiilor MDRAP şi prevederile legale referitoare la întocmirea propunerilor de finanţare. Totodată, fac pe această cale un apel la liderii politici din judeţul Cluj să trateze cu maximă seriozitate aceste proiecte vitale pentru comunităţile clujene şi să se abţină de la a-i mai induce în eroare pe primari în diferite modalităţi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan. 

 

Primarii care au obţinut fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au fost invitaţi vineri, 3 iulie 2015, începând cu ora 12,00, la sediul Consiliului Judeţean Cluj, pentru semnarea contractelor de finanţare. 

 

Propunerile înaintate de Consiliul Judeţean Cluj Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru alocarea de fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală reprezintă o centralizare a solicitărilor primite din partea beneficiarilor investiţiilor, respectiv a consiliile locale din judeţul Cluj. Criteriul avut în vedere în cadrul transmiterii acestor propuneri de finanţare către MDRAP l-a reprezentat stadiul fizic al obiectivelor finanţate, respectiv asigurarea finalizării unui număr cât mai mare de obiective de investiţii aflate în lucru pe teritoriul judeţului Cluj în anul 2015, în concordanţă cu prevederile legale în vigoare, respectiv cu cerinţele MDRAP.

 

Și PSD Cluj s-a lăudat cu această realizare. Citește AICI care sunt comunele care vor primii banii.

Comentarii Facebook