Consilierul Ioan Petran ”trăgea” de directorul UTI să îi dea BIRUL - INTERCEPTĂRI

 

Consilierul PNL Cluj și președintele PNL Cluj-Napoca, ”trăgea” de directorul UTI, Gabriel Davidescu, să îi achite banii pentru intervențiile pe care le făcea.  

 

Procurorii DNA Cluj susţin că directorul Davidescu a fost filat în clar în momentul în care îi dădea un plic, în care se aflau 20.000 de euro, consilierului judeţean PNL, Ioan Petran, dar cu toate astea nu au organizat un flagrant delict.

 

Miza spăgii pe care Davidescu i-a dat-o lui Petran şi preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost acordarea unei concesiuni mai mari în incinta Aeroportului din Cluj-Napoca, pentru mărirea parcării administrată de UTI, deoarece aceasta a fost redusă prin efectuarea unor lucrări la sistemul de acces şi construirea unui sens giratoriu pe Drumul Naţional 1C, din faţa Aeroportului Cluj Napoca. Pentru acest motive, susţine DNA, Davidescu a luat legătura cu Horea Uioreanu şi cu Ioan Petran pentru alocarea unei suprafeţe suplimentare de teren.

 

În 28 aprilie 2014, directorul UTI, Gabriel Davidescu, și consilierul Ioan Petran au discutat despre faptul că ultimul nu a primit banii pe care îi aștepta. ”I-a comunicat că nu a reușit să rezolve problema sa, la care Ioan Petran i-a replicat că poate primi și lei. În continuarea discuției Davidescu l-a asigurat pe interlocutor că nu moneda este problema, ci faptul că nu a reușit să facă rost de bani”, arată procurorii DNA Cluj în rechizitoriul de trimitere în judecată a lotului Uioreanu. 

 

-----------

Davidescu: Nu am plecat șefu în Marea Egee, doar că nu am reușit să te rezolv.

 

Ioan Petran: Da, nu ați reușit să mă rezolvați. Vă rog să rezolvați că în viața mea nu am fost așa.

 

Davidescu: Te cred. Văd ce ... fac, că este un pic complicat în perioada asta și nu reușesc realmente. 

-----------

 

În fața procurorilor, Davidescu a spus că suma de 20.000 de euro, din care a plătit 10.000 de euro, era un împrumut acordat lui Ioan Petran, dar că nu a stabilit condiții clare de returnare. Procurorii susțin că banii ar fi vizat intervenția lui Ioan Petran pentru ca firma UTI să obțină acordul pentru contruirea unei parcări pe termen lung la aeroport (mai ieftină și unde să poată fi parcate mașinile mai multe zile).

 

Inculpatul a arătat că respectivele parcări nu constituiau o prioritate sau un interes al companiei, deoarece darea lor în folosință ar fi atras scăderea încasărilor în condițiile uei taxări la tarife mai mici”, precizează procurorii. 

Comentarii Facebook