PMP îl denunță la DNA pe Tăriceanu: ”Bilețelul roz îl ajunge din urmă”


Deputatul cluejan Adrian Gurzău anunță că Partidul mișcarea Poporului va depune un denunță penal la DNA pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru trafic de influență.

Denunțul face referire la momentul în care Tăriceanu i-a cerut, în 2007, lui Traian Băsescu să intervină într-un dosar în care era implicat Dinu Patriciu.

”Dacă tot are păreri despre onoare și trafic de influență, Partidul Mișcarea Populară va depune azi, marți 24 iunie, un denunț penal cu privire la traficul de influență încercat asupra președintelui Traian Bpsescu în anul de grație 2007 când îi cerea să intervină la Parchet cu privire la mersul dosarului Petromidia în care era implicat Dinu Patriciu. Fapta ex-premierului amnezic nu este prescrisă conform prevederilor noului Cod Penal”, anunță Gurzău.

În 17 ianuarie 2007, presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe Tăriceanu, intr-o declaratie de presa facuta la Palatul Cotroceni, că în calitate de premier,, a incercat sa influenteze justitia, trimitandu-i un bilet (foto) in care ii cerea sprijinul pentru Dinu Patriciu, aflat in vizorul procurorilor.

"Draga Traian, 1. Iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?", scria pe biletelul de culoare roz, sub semnatura lui Tariceanu.

Comentarii Facebook