Cluj Napoca va fi alimentat din 2012 cu energie solara! Parcul fotovoltaic de 190 de hectare este cel mai mare din Romania

 

Municipiul Cluj Napoca va fi alimentat din 2012 cu energie solara, care va fi folosita pentru iluminatul stradal si al cladirilor aflate in subordinea primariei.

Parcul fotovoltaic va fi construit de firma WWS Energy Development LLC, pe o parte din terenul pe care ar fi trebuit sa fie construit cartierul Tineretului, in capatul Bulevardului Muncii, de catre firma Polus Real Estate.

"Panourile solare si fotovoltaice vor fi construite de catre aceasta firma americana, iar primaria va primi 30% din energia solara produsa, dar nu mai putin de 3.500 de megawati pe an. Vom asigura gratuit iluminatul public, dar si al celorlalte institutii din oras, aflate in subordinea primariei", a declarat primarul Sorin Apostu.

Edilul a mai spus ca astfel primaria va realiza o economie de aproximativ 2 milioane de euro pe an, bani din care vor fi construite 370 de locuinte sociale din cartierul Tineretului, pe 5,1 hectare.
 
Parcul fotovoltaic va fi construit pe o suprafata de 190 de hectare, este cel mai mare din Romania, si va produce energie verde. Primaria Cluj Napoca va semna contractul cu firma WWS Energy Development LLC dupa sendinta de Consiliu Local de marti, 14 decembrie, cand va fi dezbatut proiectul.

 

Daca acesta va fi aprobat si contractul va fi semnat, lucrarile la parcul fotovoltaic ar urma sa inceapa in 2011 si sa fie terminate pana la finalul anului.

Comentarii Facebook