Colectare selectivă a deșeurilor în Florești. Vor apărea stații de colectare subterane în zonele rezidențiale

 

Comuna Florești a demarat un proiect, în premieră națională, de colectare selectivă la nivelul întregii localități.

 

Primarul Horia Șulea a semnat acordul voluntar privind sistemul de colectare selectiva la nivelul comunei Floresti. ”Este un proiect in premiera la nivel national. Pentru ca imi doresc un Floresti curat, pentru ca vreau sa le ofer florestenilor posibilitatea de a colecta selective. Din nou, Florestiul inoveaza, fiind un creuzet al ideilor constructive in acest domeniu. Concret este vorba de o platforma deschisa la orice persoane fizice sau juridice spre a adera pentru realizarea unui obiectiv: colectarea selectiva, realizarea unei tinte de 50% deseuri reciclate pana in 2020. Cu mandrie spun ca suntem parteneri cu Green Gropu, Carrefour/Artima, Romcarbon, Ecopaper Zarnesti, NextEco Recycling si Quatro Ecoo Salub”, a declarat primarul Horia Șulea.

 

În primă fază va fi instalată în parcarea Carrefour Floresti a unui automat de preluare deseuri reciclabile cu recompensa precum cel din Polus. 

 

De asemenea, vor fi distribuiți saci speciali pentru colectare selectiva la case și vor fi montate stații de colectare supraterană și subterane în zonele rezidentiale din Florești.

Comentarii Facebook