Miercuri 24 Aprilie

CNAIR a amânat recepția lucrărilor pe lotul de autostradă Turda - Sebeș. Ce nereguli s-au constatat


Compania de administrare a infrastructurii rutiere a anunţat, miercuri, că a suspendat suspendat recepția la terminarea lucrărilor pentru lotul 3 al autostrăzii Sebeş -Turda.

Conform unui comunicat de presă al instituției, decizia a fost luat din cauza unor "neconformităţi" descoperite în urma inspecției.

Astfel, în urma inspecției s-au constatat o serie de neconformități, printre cele mai importante fiind următoarele:

- numeroase zone au deficiențe de planeitate și rugozitate, fapt pentru care li s-a acordat calificativul INADMISIBIL;

- nu au fost respectate prevederile Proiectului Tehnic privind calea pe pod;

- pe anumite sectoare asigurarea scurgerii apelor prezintă neconformități;

- se impune verificarea de către proiectant și inginer a proiectului tehnic pentru bazinele de retenție și prezentarea calculelor de dimensionare, având în vedere nivelul apelor din acestea;

- trebuie asigurată semnalizarea rutieră pentru devierea traficului la nodurile rutiere Unirea și Aiud, conform reglementărilor în vigoare

În urma constatărilor făcute, comisia de recepţie a decis suspendarea procesului de recepţie la terminarea lucrărilor, stabilind, împreună cu executantul, un termen de remediere de 90 zile. În funcție de condițiile meteorologice acest termen poate fi prelungit la cererea antreprenorului.

Termenul pentru efectuarea recepţiei acestui lot de autostradă a fost amânat de mai multe ori, din cauza unor neconformităţi, au explicat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere Pentru lotul 3 al autostrăzii Sebeș – Turda, unde antreprenor este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA.

Lotului 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda are o lungime de 12,5 kilometri şi face legătura între Aiud la Decea.

Comentarii Facebook