Site de 6,6 milioane de lei la Primaria Cluj-Napoca! Vom avea fiecare un cont pentru plati online si depunere de cereri VIDEO

 

Primaria Cluj-Napoca va avea din 3 iunie 2012 cel mai modern portal din Romania, care va ingloba toate serviciile oferite de municipalitate, care nu necesita o semnatura.

Proiectul "Sistem informatic integrat pentru servicii online" a intrat pe fagasul normal dupa solutionarea contestatiei in urma careia a fost anulata prima licitatie. Castigatorul licitatiei este consortiul format dintr-o asociere intre companiile Brinel, SDC (Software Development & Consulting) si CP Consulting Services.

"A devenit deja o obisnuinta ca proiectele mari, realizate in premiera sa aiba de trecut cateva hopuri pana la momentul lansarii sau implementarii. Acest proiect, unic in Romania, este fundamentul de maine pe care se construieste pachetul de servicii online oferit de catre Primaria Cluj-Napoca cetatenilor", a declarat primarul Sorin Apostu.

In cadrul acestui proiect municipalitatea va realiza un sistem informatic integrat de tip e-administratie, care va asigura o legatura directa intre diverse departamente din cadrul Primariei, implicate in rezolvarea cererilor si cetatenii care solicita diverse lucruri.

In acest fel, se va realiza o infrastructura moderna care sa poata face fata cerintelor actuale si viitoare ale Primariei unui oras in continua dezvoltare si expansiune.

Un avantaj al noului sistem va fi eliminarea timpilor morti in activitatea Primariei in deservirea cetatenilor si reducerea timpului de raspuns la problemele sesizate.

Ce servicii vor fi disponibile:

- Autorizatii - inregistrarea pe portal si la ghiseele primariei a autorizatiilor pentru:
- Amplasare panouri publicitare si bannere, organizare manifestatii/evenimente publice,
- Gestiune parcari
- Sesizari - inregistrarea pe portal cat si la ghiseele primariei a sesizarilor pentru:
- Sesizare masini abandonate, sesizare caini comunitari, sesizare cersetori, sesizare rampe clandestine
- Permise de libera trecere
- Campanii de informare si masuri proactive - publicarea pe portal a unor serii de atentionari despre masuri luate de primarie care pot avea impact asupra activitatii zilnice a acestora, atentionari privind modificari legislative, de procedura, atentionari privind plata impozitelor si amenzilor
- Informare periodica prin newsletter

Primaria municipiului Cluj-Napoca a castigat proiect european al carui scop este facilitarea accesului cetatenilor la serviciilor publice oferite de catre Primarie prin intermediul unui portal pus la dispozitia acestora.

Valoarea totala a proiectului este de 6.678.570,36, din care 5.499.999,12 de lei de la UE, 112.244 de lei este contributia Primariei Cluj-Napoca, iar diferenta este asigurata de la bugetul de stat.

 

 

 

Comentarii Facebook