Clujul nu are unde depozita GUNOAIELE. Mihai Seplecan acuză conducerea CJ Cluj din ultimii 5 ani

 

Clujul nu are depozita gunoaiele, după ce în noaptea de luni spre mari, firma Salprest Rampă, a închis rampa temporară de la Pata Rât.

 

În cursul zilei de marți, 26 mai, a avut loc o ședință la Prefectura Cluj prin care s-a încercat soluționarea problemelor, dar Primăria Feleacu vrea să se asigure nu vor rămâne fără bani pentru cele 64 terenuri cedate petru realizarea centrului ecologic de deșeuri. 

 

S-a ajuns în situația semnalată de mine de circa un an de zile. Sper ca la un moment dat, cei care sunt vinovați să plătească pentru această situație pentru care a ajuns județul, în privința gropii de gunoi.

 

Am avut marți o întâlnire la Prefectura Cluj, alături de prefectul Gheorghe Vușcan, primarul Emil Boc, președintele Vakar, și de primarul din Feleacu, iar azi ne-am dus în comună și am discutat iarăși cu primarul, cu avocatul lor și cu liderii din consiliul local. Dânșii sunt foarte nemulțumiți față de conducerea Consiliului Județean Cluj pentru că de aproape 5 ani nu au făcut nimic pentru a semna un protocol între CJ Cluj și primăria Feleacu, pentru ca ei să primească banii meritați de comună în schimbul terenului (64 de hectare). Ei și-au arătat toată dispoziția, dar din nefericire mâine (joi, 28 mai) în ședința consiliului local Feleacu nu vor vota nimic. Vor discuta doar anumite concluzii la care am ajuns: o redevență minimă, o reevaluare a terenului de 64 de hectare, stingerea litigiului aflat pe rolul instanței între Consiliul Județean Cluj și primăria Feleacu.

 

Săptămâna viitoare va trebui să facem o ședință și noi și Feleacu să aprobăm aceste concluzii, iar ulterior Consiliul Județean Cluj trebuie să găsească o metodă legală pentru a transfera totul către Regia de Administrare a Domeniului Public și Privat, pentru ca el la rândul lui să facă o asociere cu o firmă pentru a putea exploata groapa temporară. 

 

Din nefericire, ieri am avut o discuție, dar azi s-a schimbat. Era mult mai simplu să se facă direct o asociere între RAADPP și comuna Feleacu (proprietarul terenului de 64 de hectare), dar nu s-a dorit. Cei din comuna Feleacu se simt timp înșelați și nu mai cred nimic. Vor să se asigure că au acest protocol semnat și votat cu CJ Cluj”, a declarat vicepreședintele CJ Cluj, Mihai Seplecan.

 

Liderul CJ Cluj a mai afirmat că discută și cu patronii gropii de gunoi din comuna Moldovenești. ”Au o groapă privată. Este cea mai simplă și cea mai  rapidă metodă pe care o putem face. Ei spun că dacă vor primi de la mediu o autorizație simplă ne vor lăsa să depozităm”, a afirmat Seplecan.

 

Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, sușține că soluția ar fi asocierea între RAADPP, primăria Feleacu și Salprest Rampă, firma care deține autorizație de mediu. ”Autorizarea de mediu se face greu. Ar dura 6 luni pentru o firmă nouă. Cooptarea acestor trei entități ar putea face ca situația să se rezolve temporar. S-ar deschide o rampă temporară, lângă cea existentă acum, până când va fi dat în folosință centrul ecologic de deșeuri de la Pata Rât, făcut din fonduri europene”, a spus Gheorghe Vușcan.

Comentarii Facebook