Cluj: Concurs pentru tineri cercetători în știință și inginerie

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu prof. Rada Flavia Mihalcea, cetățean de onoare al municipiului, organizează în acest an prima ediție a unui concurs dedicat tinerilor cercetători în știință și inginerie.

 

Premiul ”Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” își propune recunoașterea tinerilor cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate.

 

Concursul se desfășoară până la la data de 15 iunie 2015. Câștigătorii acestuia vor primi câte o diplomă și o sumă de bani (unul dintre premii va fi în valoare de 1.000 de dolari). Premiile vor fi înmânate de către prof. Rada Flavia Mihalcea și primarul Emil Boc în cadrul unei festivități care va avea loc la începutul lunii iulie a acestui an. 

 

Intenția acestui premiu este să-i încurajeze pe tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei. Consider că tinerii din România au un potențial intelectual deosebit și, pe lângă aceasta, au și un entuziasm molipsitor. Multe din proiectele și evenimentele din domeniul cercetării care au loc la momentul actual în România implică tineri. Avem mai multe premii la nivel național care implică recunoaștere la nivelul celor care fac descoperiri importante în cercetare, dar majoritatea acestor premii sunt pentru cei care au avansat în cariera lor de cercetători. De aceea, cred ca este foarte important să-i susținem și să-i încurajăm pe tineri atunci când pornesc pe acest drum. Premiul se va oferi anual, începând cu anul acesta, la unul până la trei tineri până în 35 de ani, care au avut realizări deosebite. Sunt foarte bucuroasă că Primăria Cluj-Napoca s-a oferit să mă sprijine în această inițiativă și sunt convinsă că împreună vom avea o primă ediție a acestui premiu de mare succes”, a declarat prof. Rada Flavia Mihalcea, inițiatoarea acestui concurs.

 

Suntem Capitala Europeană a Tineretului în acest an și cred că este important ca în cadrul acestui proiect să dedicăm câte un eveniment fiecărui domeniu de activitate și fiecărui tip de tânăr din Cluj-Napoca. Tinerii cercetători sunt cei care ne aduc atâta cinste orașului și ne bucură cu talentul și spiritul lor inovativ. Astfel, un proiect dedicat lor în acest an, este un demers firesc, necesar și care ne oferă privilegiul de a-i face cunoscuți și comunității în care muncesc, se dezvoltă și căreia îi aduc atâtea beneficii”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Condiții de participare la concurs:

 

Se califică pentru acest concurs toți cei care lucrează în cercetare într-un domeniu de știință sau inginerie, la universități, institute de cercetare sau companii. Candidații trebuie să nu depășeasca vârsta de 35 de ani, împliniți până la la data de 31 decembrie 2015 (inclusiv).

 

Se vor solicita nominalizari care să conțină următoarele documente:

 

1. Scrisoare de nominalizare care să sublinieze meritele candidatului și să demonstreze

motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul “Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”

2. Curriculum Vitae al candidatului.

3. Trei scrisori de recomandare.

4. O copie dupa buletinul de identitate al candidatului.

 

La solicitarea comisiei de acordare a Premiului “Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” se pot solicita și materiale adiționale.

 

Calendarul desfășurării concursului pentru anul 2015:

 

Materialele vor fi trimise în format electronic la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com până la data de 15 iunie 2015. Scrisorile de recomandare trebuie trimise direct de către referenți la aceeași adresă de e-mail tot până la data de 15 iunie 2015.  Aplicațiile primite după această dată nu vor fi luate in considerare.

 

Nominalizările vor fi evaluate de către o comisie formată din cercetatori din domeniul științei și ingineriei, prezidată de Prof. Rada Mihalcea (University of Michigan). 

 

Câștigătorii concursului vor fi anunțați la data de 30 iunie 2015, iar premiile vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate de Primăria municipiului Cluj-Napoca în luna iulie 2015.

 

Detalii despre concurs pot fi găsite și aici.

Comentarii Facebook