Clujul e SMART, dar pe întuneric. Străzile sunt în benză și nu e nimic de făcut- FOTO


Problema iluminatului public care nu este adaptat la ora la care se înserează se repetă an de an în Cluj-Napoca.

”Oare chiar nu se poate face ceva cu iluminatul public în grigorescu? De vreo doua săptămâni la 17:30 încă nu este pornit iluminatul stradal, ca pieton te trezești ca trebuie sa te opresti între benzi din cauza ca șoferii nu te vad”, a relatat un clujean.

Primarul Emil Boc a spunea că, în 2015, a cerut ca gestionarea sistemului de iluminat să treacă de la Electrica la Primărie, dar acest lucru nu s-a făcut nici azi. 

Cei de la Electrica gestionează acest lucru. Am cerut să cedeze sistemul în integralitate la Primărie, pentru a avea posibilitate de a-l accesa și astfel să nu mai fie aceste probleme și plângeri. Lumea crede că Primăria nu dă drumul la iluminat”, a declarat Emil Boc la un post de radio. Nici până azi nu s-a făcut nimic. 

Tot în 2015, cei de la Electrica Cluj au explicat pe larg tot mecanismul de pornire a iluminatului public. 

Comanda de aprindere respectiv stringere a iluminatului public din municipiul Cluj-Napoca se realizează prin intermediul aparatului LUXOMAT situat pe strada Dacia, nr. 11 - 13, și a microprogramatelor MITSUBISHI (în număr de 119 bucăți) montate în fiecare bloc de măsură și protecție a iluminatului public (BMPI-IP) din municipiul Cluj-Napoca.

Menționăm că reglarea aparatului LUXIMAT, precum și a dispozitivelor MITSUBISHI aflate în blocurile de măsură și protecție a iluminatului public de la toate punctele de aprindere ale municipiului Cluj-Napoca, a fost setată în urma unui studiu efectuat pe durata unui an și jumătate, în corelație cu orele de răsărit și apus primite de la INMH și aprobate de către persoalul tehnic din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Modificarea orei pe timp de vară, respectiv pe timp de iarnă, nu afectează aprinderea și stingerea iluminatului public. Această modificare a fost prevăzută în momentul în care s-a realizat softul care a fost implementat în dispozitivele de comandă, care se actualizează automat la orele de vară respectiv iarnă. 

SC Filiala de Distribuție a Energiei Electrice Electrica Distribuție Transilvania Nord SA face eforturi deosebite pentru a corela cât mai exact nivelul de iluminare din Cluj-Napoca cu comanda de aprindere respectiv stingere a iluminatului public în scopul eliminării problemelor similare cu cele prezentate de dvs”, preciza Vasile Fărcaș, directorul SC Electrica S.A. - S.C. Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice ”Electrica Distribuţie Transilvania Nord” S.A. - Sucursala Cluj-Napoca.

Foto: Info Trafic jud. Cluj

Comentarii Facebook