Primăria Baciu a dat avertismente firmelor pentru deszăpezirea făcută


Primarul comunei Baciu, Florin Ioan Mureșan, a anunțat că a penalizat firmele care fac deszăpezirea în localitate.

S-au dat avertismente la firmele care au efectuat dezăpezire pe raza comunei Baciu. Problemele pe care le întâmpină firmele de deszăpezire sunt următoarele:

Mașini parcate pe ambele sensuri în toate localitățile din comuna Baciu, motiv pentru care utilajele de deszăpezire nu pot ajunge în toate zonele și nu pot dezăpezi toată lățimea drumului.

Referitor la sesizarea prin care utilajele de deszăpezire nu lasa lama până jos reprezentanții firmelor și poliția Baciu au confirmat faptul că a fost curățat drumul corespunzător cu lama, dar imediat după ce a trecut utilajul de deszăpezire zăpada curățată de oameni de pe trotuare și din curți a fost aruncată din nou pe străzi.

Strada Magnoliei din comuna Baciu nu poate fi deszăpezită corespunzător datorită mașinilor care sunt parcate pe ambele părți ale drumului iar zăpada care este adunată din curți este aruncată tot pe partea carosabilă.

Pe strada Ciocârliei datorită mașinilor parcate pe carosabil utilajul de deszăpezire nu a putut intra deloc.

Pe strada Privighetorii utilajul nu poate merge mai sus de strada Uliului să ajungă până la strada Graurilor datorită faptului că mașinile parcate blochează complet accesul pe această stradă.

Strada Planetelor nu a putut fi deszăpezită numai până la aleea de la poștă deoarece din cauza mașinilor parcate utilajul de deszăpezire nu a putut trece mai departe.

Pe strada Cireșilor utilajul nu a putut să meargă mai departe de curbă datorită mașinilor parcate, o mașină de teren și o dubiță.

Acestea sunt doar câteva din problemele sesizate de firmele care fac deszăpezirea pe raza comunei Baciu. au adus ca dovezi atât poze cât și filmările pe care le fac camerele de supraveghere la nivelul comunei Baciu. 

Referitor la lădițele de nisip în unele locuri au rămas neatinse iar în alte locuri lădițele au fost golite înainte de a începe ninsoarea și unele dintre ele chiar distruse. În prezent se iau măsuri pentru a umple sau a repune acolo unde a fost distruse lădițele de deszăpezire.

Pe Strada Aluniș nu s-a putut intra cu utilajul de deszăpezire din cauza mașinilor parcate la intrare pe stradă. Strada Aluniș are o lățime de aproximativ 3 m iar utilajul de deszăpezire, 2,5 m.

Utilajele de deszăpezire au acționat mai bine de 44 de ore/utilaj de când a început ninsoarea și la ora aceasta sunt încă pe teren. 

Sa discutat și cu secția 3 poliție Baciu care a supravegheat de aproape modul în care s-a făcut deszăpezirea și au confirmat faptul că această dezăpezire sa făcut încontinuu de când a început nisnoarea dar datorită faptului că a nins încontinuu iar zăpada din curți și de pe trotuare a fost aruncată din nou pe drum nu putut fi curățat asfaltul în mod complet.

Strada Transilvaniei ( DN1F) se deszăpezește de către CNAIR iar drumul județean 105 T care leagă Municipiul Cluj Napoca de localitățile Popești Corușu și Săliștea Nouă se deszăpezește de către Consiliul județean Cluj. De asemenea strada Lombului până la intrarea în Popești ( la cruce) se dezăpezește de către Municipiul Cluj Napoca.

Vă rugăm insistent să aveți grijă unde parcați mașinile de asemenea vă rugăm să nu mai aruncați zăpada pe care o curățați de pe proprietățile dumneavoastră în drum și să faceți tot posibilul să dați concursul acestor firme de deszăpezire pentru a putea de zăpezii cât mai repede și mai bine străzile pe care circulați.

Dacă mai apari situații în care utilajul de deszăpezire nu poate să intre pe o stradă pentru a o curăța se vor lua măsuri împreună cu Poliția Baciu pentru sancționarea celor care au lăsat mașinile parcate și au blocat accesul la utilajele de deszăpezire”.

Comentarii Facebook