Clujenii pot primi 30% din contravaloarea lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor VIDEO


Consilierii locali au aprobat un proiect de hotarare prin care cei care isi reabiliteaza termic blocurile pot primi 30% din contravaloarea lucrarilor, din fonduri locale.

"Se aproba sprijinirea asociatiilor de proprietari in vederea reabilitarii termice a blocurilor, prin finantarea din fondurile aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale in cuantum de 30% din valoarea prevazuta in devizul general, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 69/2010", se arata in proiectul de hotarare.

Initiativa apartine grupului consilierilor PDL, care isi propun sa sprijine asociatiile de proprietari "in vederea reabilitarii termice a blocurilor, prin finantarea din fondurile aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale in cuantum de 30% din valoarea prevazuta in devizul general.

Potrivit acestui act normativ, "autoritatile administratiei publice locale, la solicitarea asociatiilor de proprietari, pot finanta, din fondurile aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale si/sau din alte surse legal constituite, in cuantum de maxim 30% din valoarea prevazuta in devizul general, (n.red. lucrarile de reabilitare termica)", se mai arata in proiectul de hotarare.

Consilierii locali USL si PDL s-au contrat pe tema acestui proiect. "Este o propunere strict electorala. Se vede acest lucru si prin faptul ca toti consilierii PDL l-au propus", a spus Claudia Anastase, consilier local PSD.

"Inteleg ca mirajul puterii va face sa nu ne lasati sa vorbim", a spus Adrian Popa in momentul in care a vrut sa ia cuvantul, fiind intrerupt de consilierii opozitiei.

Proiectul a trecut, in cele din urma, cu o singura abtinere.

Comentarii Facebook