Institutul Inimii Cluj a primit 200.000 de lei pentru repararea angiografului


Consilierii locali din Cluj-Napoca au votat proiectul prin care Institutul Inimii a primit suma de 200.000 de lei pentru achizitionarea unei piese pentru repunerea in functiune a unui angiograf.

Aparatul s-a defectat si a fost trimis in service, astfel ca Institutul se bazeaza numai pe un angiograf, care putea sa se defecteze oricand.

Prin proiectul de consiliu s-a aprobat "alocarea sumei de 300.000 de lei de la bugetul local pe anul 2012, din care 200.000 de lei pentru Institutul Inimii de Urgenta pentru Boli Cardiovascular' "Niculae Stancioiu' pentru achizitonarea de aparatura medicala si 100.000 de lei Spitalului Clinic Judetean Cluj, Clinica Neurochirugie pentru lucrari de reabilitare si modernizarea cladirii".

In cazul Institutului Inimii, banii vor fi folositi pentru achizitionarea unui tub de raze X pentru un angiograf Philips.

"Echipamentul esential desfasurarii acestei activitati este angiograful Philips. In momentul de fata, conform sesizarilor facute de personalul de exploatare si confirmate de raportul de service al firmei producatoare, tubul de raze X al angiografului trebuie inlocuit. Valoarea acestei piese este de 470.000 de lei fara TVA", a precizat managerul Institutului Inimii, Tudor Simionescu.

De asemenea, Clinica de Neurochirugie a Spitalului Clinic Judetean Cluj se confrunta cu grave probleme in privinta starii de degradare avansata a cladirilor clinicii si a pavilionului central, urmand sa investeasca suma de 100.000 de lei in modernizare.

Comentarii Facebook