Premierul Emil Boc demisioneaza, daca economia "deraiaza" in 2012

 

Premierul Emil Boc a anuntat ca va demisiona din functie si ii va preda mandatul presedintelui Traian Basescu, daca in 2012 nu sunt indeplinite tintele economice.

"Anul 2012 va fi un an care va consolida ce am facut in 2011. Ne asteptam ca anul 2012 sa se incheie cu o crestere economica. (...) Evident ca demisia intotdeauna este pe masa in momentul in care aceste lucruri nu se respecta. Va asigur doua lucruri: ca nu voi permite nicio evolutie populista a bugetului si ca tot ce va tine de mine, cu pretul demisiei, va fi respectat. Deadline-ul este in fiecare zi. Repet, demisia nu trebuie facuta o data la 6 luni. Imi asum inclusiv cu pretul demisiei mentinerea stabilitatii macroeconomice. Nu o sa sacrificam tara doar de dragul unui model PSD sau PNL", a declarat Emil Boc, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV.

Premierul a vorbit si despre relatia lui "speciala" cu presedintele Traian Basescu, spunand ca: "Avem o relatie corecta. Presedintele nu se baga peste Guvern, face ceea ce trebuie in parteneriat cu Guvernul. Presedintele nu m-a tradat niciodata, el a sustinut Guvernul intotdeauna. Situatia economica din tara era mult mai grava daca presedintele mergea pe solutii populiste, am fi fost in colaps demult".

Seful Guvernului a spus ca in 2012 vor fi concediati bugeteri. "In prezent Romania are 1.206.000 de bugetari, desi au plecat din sectorul bugetar 192.000 de persoane. In 2012, va pleca un bugetar din sapte si vom continua finalizarea proceselor de restructurare la anumite ministere", a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook