Duminica 28 Aprilie

Cluj: Transport public gratuit pentru elevii din Cluj-Napoca, Florești, Baciu, Apahida, Gilau, Ciurila, Feleacu, Chinteni, Aiton și Petrestii de Jos


Elevii înscriși în anul școlar 2023-2024 în unitățile de învățământ preuniversitar (primar, gimnazial, liceal şi postliceal) acreditat/autorizat localizate în municipiului Cluj-Napoca si comunele Florești, Baciu, Apahida, Gilau, Ciurila, Feleacu, Chinteni, Aiton și Petrestii de Jos beneficiază de gratuitate la transportul public local si metropolitan pe tot parcursul anului scolar.

Titlurile de calatorie gratuite pentru elevi se incarca pe cardul de transport, in baza confirmarii calitatii de elev in anul scolar 2023-2024.

Incarcarea Abonamentului gratuit pentru elevi pe cardul de transport se face astfel:

Elevii din clasele I-XIII care au avut abonament gratuit pe anul scolar anterior (valabil pana la 30.09.2023),  pot prelungi pe card acelasi abonament la toate AUTOMATELE din statii, inainte de expirarea abonamentului actual, adica  pana la data de 30.09.2023. Dupa data de 01.10.2023 toate cardurile se vor putea incarca numai la Centrele de vanzare CTP.

Elevii din clasa pregatitoare vor primi la scoala cardurile de transport incarcate cu abonament gratuit, pe baza tabelelor transmise de scoli catre CTP.

Elevii care nu detin card de transport, l-au pierdut sau nu au avut abonament anul trecut sunt rugați să se prezinte la Centrele de vanzare carduri  cu urmatoarele documente:

- carnetul de elev emis de unitatea de învățământ de apartenență, care conține minim următoarelele elemente: nume și prenume elev, CNP elev, adresa elev,  nr matricol. Pentru elevii care nu au carnet sau nu este vizat, vom verifica electronic CNP-ul in baza de date nationala.

- cartea de identitate în original pentru elevii de peste 14 ani, sau certificatul de naştere în copie, pe suport hârtie sau electronic, pentru elevii sub 14 ani.

- o poza care  este necesara pentru emitere unui card nou (o putem prelua de pe carnet/CI sau de pe telefon); 

- Elevii care nu au mai avut card de transport vor prezenta pentru introducere in sistemul de ticketing dovada domiciliului si  vor descarca de pe site-ul www.ctpcj.ro  sau vor completa la ghiseu “Acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal” semnat de elevul major/ parinte/tutore”.

Reamintim ca abonamentele emise pe anul scolar anterior sunt valabile pana la data de 30.09.2023. Pentru  a evita aglomeratia la Centrele de vanzare rugam elevii sa isi incarce abonamentele pentru noul an scolar de la automate, pe parcursul lunii septembrie. 

Instructiuni Prelungire Abonamente la Automate 2023 (1)-page0001.jpg

Lista Centrelor cu orare 01.01.2023_page-0001.jpg

Comentarii Facebook