Proiect de lege prin care Austria să fie considerată drept ”stat obstrucționist”


Parlamentarii din Forța Dreptei au depus săptămâna trecută un proiect de lege prin care Austria ar urma să fie considerată drept „stat obstrucționist” întrucât se opune lărgirii spațiului Schengen.

Prin acest proiect de lege, guvernul va fi forțat  să adopte o poziție mai dură față de Austria, câtă vreme aceasta se opune admiterii Românii în spațiul Schengen. Potrivit proiectului, Austria ar urma să fie considerat ”stat obstrucționist” la nivelul UE, iar guvernului de la București i se va impune să blocheze, la rându-i, demersurile inițiate de Viena la nivel european. Când ai un guvern atât de inert, nu există altă soluție”, a precizat senatorul Forța Dreptei, Adrian Oros. 

Proiectul depus de Forța Dreptei prevede completarea Legii 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, prin introducerea sintagmei de „stat obstrucționist”, definit ca „stat membru al Uniunii Europene care, în mod repetat și abuziv, întreprinde acțiuni sau votează astfel încât să nu se realizeze aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Uniunii Europene în România”, a mai spus senatorul Adrian Oros, președinte Forța Dreptei Cluj.

Comentarii Facebook