CJ Cluj a revotat hotărârea privind noul CA al Aeroportului Cluj. S-a spus clar cine va asigura conducerea interimară

 

Consiliul Județean Cluj a resupus la vot proiectul de hotărâre de numire a unui nou Consiliu de Administrație a Aeroportului Cluj, cu mențiunea că acum se spune cine va asigura conducerea până la organizarea concursului. 

 

Noul CA va intra în ”pâine” în 17 octombrie și are ca rol organizarea unui concurs pentru funcțiile de conducere. În prima hotărâre a Consiliului Județean Cluj, dib luna septembrie 2017, nu se spunea clar cui îi va fi delegată conducerea Aeroportului, după data de 17 octombrie, când mandatul directorului general David Ciceo va înceta. Ciceo a atras atenția că în lipsa unui director profesionist Aeroportul ar putea avea mari probleme, ajungându-se până la posibilitatea ca unele companii aeriene să își anuleze zborurile și Aeroportul să se închidă.

 

Noua hotărâre, adoptată luni, 9 octombrie, arată că ”între data de 17.10.2017 şi până la data numirii directorului general, ca urmare a aplicării procedurii de evaluare sau selecţie prevăzute de OUG nr.109/2011, Consiliul de Administraţie (CA)” va delega conducerea ”executivă a aeroportului unui director general provizoriu, durata mandatului directorului general provizoriu, desemnat în condiţiile alineatului 2, nu va depăşi 4 luni”.

 

Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a explicat că noul CA a oferit garanția în scris că acest director interimar va fi David Ciceo.  

 

Această hotărâre confirmă ceea ce am spus de la prima hotărâre. CA a spus că nu vrea să ia funcția directorului. Acest lucru l-am confințit prin hotărârea de acum și anume că va delega conducerea Aeroportului unuia dintre actualii directori până la organizarea unui concurs, dar nu mai târziu de patru luni”, a explicat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Votul pentru actuala hotărâre a fost cu emoții. Consilierii PSD Cluj nu au participat pe motiv că nu ar fi fost respectată legea privind prezentarea la timp a datelor proiectului ce va fi în dezbatere. În cele din urmă, s-au adunat 20 de consilier județeni (era necesar un cvorum de 19 consilieri) din cei 37 și s-a reușit votul. Proiectul a trecut cu 16 voturi pentru, un vot împotrivă și 3 abțineri.

Comentarii Facebook