Miercuri 17 Aprilie

CJ Cluj a emis actul de reziliere a contractului cu Kiat, pentru modernizarea a 423 km de drumuri județene. Kiat spune ca nu si-a primit banii pe lucrari

Consiliul Județean Cluj a emis decizia prin care a fost reziliat contractul cu firma Kiat, prin care ar fi trebuit să fie reabilitați 423 de km de drumuri județene.

 

Firma Kiat a câștigat licitația, în 2011, în timpul mandatului lui Alin Tișe, dar nu a modernizat niciun kilometru de drum.

 

Decizia CJ Cluj a fost justificată prin faptul că nu a fost respectată licitația, graficul de lucrări și prevederile de protecție a mediului.

 

Localnicii din Fizeșu Gherlii au protestat după ce Kiat a spart drumul, dar nu l-a mai asfaltat. Medicul de familie din localitate a informat Prefectura Cluj și Consiliul Județean Cluj cu privire la faptul că a constatat mult mai multe cazuri de astm bronșic, boli cardio-vasculare, hipertensiune arterială, precum și de conjunctivită și rinite alergice la pacienții de pe liste, ”consecință a stării deplorabile a drumului județean DH 109C, a prafului ridicat ca urmare a neasfaltării acestuia”, a informat medicul de familie Daniela Șaitoș.

 

Contractul câștigat de firma Kiat avea o valoare de 280 de milioane de lei. Problema a fost că s-a oferit o sumă mai mică pentru a se câștiga licitația, iar apoi costul de execuție a fost mult mai mare, ceea ce a dus la acest blocaj.

 

UPDATE

21.05.2014

Kiat sustine ca motivul real al rezilerii contractului este ca nu lucrarile efectuate nu au fost platite de catre Consiliul Judetean

 

"Ne manifestam surprinderea fata de declaratiile reprezentantilor Consiliului Judetean  Cluj prin care se afirma o serie de neadevaruri cu privire la modul in care asocierea si-a executat obligatiile contractuale in cadrul acordului cadru incheiat cu Consiliul Judetean Cluj.

Asocierea S.C. KIAT GROUP CONSTRUCT S.R.L. & S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. & S.C. DAMAR CONSULT S.R.L.  si-a respectat intotdeauna partenerii contractuali, avand experienta in domeniul constructiilor si reabilitarii de drumuri.

Modul in care au  reactionat  reprezentantii Consiliului Judetean Cluj este unul regretabil avand in vedere faptul ca  asocierea a avut toata deschiderea pentru derularea cu succes si la termen a acestui contract.

Motivul real al incetarii acestui acord il reprezinta neplata lucrarilor executate, lucrari verificate si receptionate calitativ de reprezentantii Consiliului Judetean Cluj  precum si  invocarea de catre Consiliul Judetean Cluj  in toata aceasta perioada a inexistentei fondurilor alocate derularii acestor contracte. 

In aceste conditii, consideram regretabila campania de dezinformare dusa impotriva asocierii si, desi intelegem contextul electoral din aceasta perioada, respingem categoric orice neadevar care  ne-ar putea aduce prejudicii de imagine", se arata intr-un comunicat remis presei de catre reprezentantii Kiat.

 

Comentarii Facebook