Cine e Aurelia Cristea, noul ministru de la Cluj, și cum a obținut 550.000 de euro din vânzarea unei MEGA VILE

 

Clujul are un nou ministru în cabinetul Ponta 3 în persoana deputatului PSD Cluj, Aurelia Cristea. 

 

Averea noului ministru pentru dialog social și societate civilă a crescut considerabil în 2013, după ce și-a vândut o super vilă în cartierul Andrei Mureșanu. 

 

Aurelia Cristea este unul dintre cei mai bogați parlamentari de Cluj. Ea și-a scos la vânzare, în ianuarie 2013, cu 750.000 de euro, vila de lux din cartierul Andrei Mureșanu. După numai câteva săptămâni de așteptare, ea a reușit să obțină pe vilă suma de 550.000 de euro, conform declarației de avere. 

 

Casa era de un lux orbitor, pardoselile exterioare erau din granit adus din Italia, avea un garaj cu două locuri, sistem de încălzire în pardosea tip Rehau. Pardoselile din casă erau cu faianță și gresie marca Graniti Fiandri, Italia. 

 

Bucătăria era echipată cu mobilier adus din Italia și electrocasnice marca Miele: cuptor cu aburi, cuptor electric, cafetieră încorporată, mașina de spalat vase, hota electrica, plita vitroceramică. Vezi AICI fotografii din vilă.

 

Aurelia Cristea declara atunci că vinde vila pentru că locuiește singură în ea după ce fiicele ei s-au mutat în două apartamente în Central Park Residence.

 

Aurelia Cristea a avut o carieră frumoasă. În perioada octombrie 1986 - iunie 1993, Aurelia Cristea a lucrat la SC Alianța Huedin ca vânzător, lucrător comercial și apoi șef unitate. Între 1993 și 1995 a fost administrator la SC Com Nufărul din Huedin, iar, între 1995 și 1997, administrator la SC Alianța Huedin. 

 

Anul 1997 a prins-o pe Aurelia Cristea în funcția de director al filialei SA Unita SA, unde a stat până în 1999. Până în 2006, actualul deputat USL Cluj a lucrat tot în asigurări, conducând firme precum Unita SA și AsiCons Broker de Asigurare.

 

Lovitura a dat-o în 2006, când a fost numită în funcția de membru în Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, unde a rămas până în 2010. 

 

Aurelia Cristea a absolvit liceul din Huedin, iar în 2002 la Universitatea Bogdan Vodă Cluj, dar licența a susținut-o la Universitatea de Vest, obținând diploma de economist. În perioada 2004 - 2005, ea a urmat un master în Siguranța Națională la Colegiul National de Aparare, Universitatea Nationala de Aparare Bucuresti.

 

Grație acestor calificări, Aurelia Cristea a început să predea la UBB Cluj, din septembrie 2010 un cursul ”Securitatea asigurărilor sociale”.

 

AURELIA CRISTEA este ministru. Clujul este reprezentat în Guvernul Ponta 3

Comentarii Facebook