Chinteniul va avea un rezervor nou de apă, pentru a nu mai fi probleme cu seceta. Recunosc că rețeaua e subdimensionată de aproape 3 ori

 

Comuna Chinteni va avea un rezervor de apă suplimentar pentru a nu mai apărea probleme cu aprovizionarea în perioadele de secetă.

Pentru rezolvarea problemei alimentării cu apă din Chinteni am luat decizia construirii, în regim de urgență, a unui rezervor tampon, de mare capacitate, care să asigure furnizarea unei cantități de apă suficiente pentru consumul casnic din comună, chiar și în condițiile creșterii debitului pe fondul unei secete severe, precum cea pe care o traversăm în acest moment. Investiția va fi asigurată de Consiliul Județean din fondul special constituit în vederea finanțării unor astfel de obiective”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În prezent, localitatea Chinteni dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă aflat în administrarea Companiei de Apă Someș. Actuala conductă de apă, construită în anul 2006, a fost dimensionată pentru un număr de doar 2.700 de locuitori. Însă, în timp, pe fondul dezvoltării accelerate a zonei, respectiv a creșterii la peste 8.000 a numărului de beneficiari, rețeaua existentă nu a mai putut asigura debitul necesar de apă.

Pentru rezolvarea rapidă a acestei situații, agravate și de contextul climatic actual, soluția tehnică identificată a fost cea a construirii unui nou rezervor de înmagazinare a apei, cu un volum de 300 mc, care să îl înlocuiască pe cel actual.

Valoarea estimată a contractului este de 773.814 lei, operatorii economici interesați putând depune ofertele până în data de 26 iulie 2022, ora 15.00.

În ceea ce privește deplina rezolvare a problemei, pe termen lung, aceasta va fi asigurată odată cu implementarea mega-proiectului european finanțat prin POIM, proiect care presupune inclusiv extinderea alimentării cu apă în comuna Chinteni.

Comentarii Facebook