Modificare importantă în învățământ: Elevii din învățământul preuniversitar nu mai pot fi exmatriculaţi. Ce spune ministrul Educației


Regulamentul de organizare a școlilor a suferit o modificare foarte importantă! Potrivit noilor reguli, elevii nu mai pot fi exmatriculați. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că „dreptul la educație este de ordin constituțional. În consecință, exmatriculările mai pot fi făcute doar în cazul învățământului post-liceal, pentru că nu e obligatoriu să treci de această bornă”, este de părere Cîmpeanu. 

Este strict interzis ca școlile să mai strângă bani de la părinți 

Noul regulament de organizare a şcolilor elimină, totodată, orice echivoc cu privire la strângerea de bani de la părinţi. Până acum, a fost doar o regulă cu valente de recomandare, care, precum ştim, era des încălcată. Acum este ordin şi vor exista consecinţe”, a explicat răspicat ministrul. 

În privinţa notelor pe care le vor primi elevii, maniera de calcul rămâne neschimbată. Elevii trebuie să aibă cu trei note mai mut decât numărul de ore săptămânale ale respectivei materii. De exemplu, atunci cand scolarul are 3 ore de matematică pe săptămână, înseamnă că - la finalul anului - trebuie să aibă minimum 6 note. Nota finală va fi media aritmetică a acestora.


Comentarii Facebook